Međunarodna natjecanja

Najava EP: MATEO KOVAČIĆ ponovno u štafeti 4x400m - koliko dečki mogu biti brzi? (VIDEO)

Mateo Kovačić Foto: Renato Branđolica/AK Agram/EA Mateo Kovačić

Nakon četiri godine, Mateo Kovačić ponovno nastupa na Europskom prvenstvu i to u disciplini koja uvijek daje dodatan naboj radi ekipnog karaktera jer nije dovoljan jedan već četiri dobra trkača. Sutra, petak i 13:15h (2. skupina) je vrijeme kada možemo očekivati novi nastup ove izrazito mlade, ali potentne štafete.

Na trenutak se vratimo unazad u 2014., tada je u Zurichu trčao u sastavu s našim članom Yannom Senjarićem te Stašom Vrhovcem i Mateom Ružićem. Bili su 15. i istrčali 3:12,73. Vjerujemo da se brže od ovog sigurno može.

Četiri godine poslije, Vrhovec se posvetio kraćim disciplinama dok je Senjarić možebitno i zaključio karijeru nakon prošlogodišnjeg balkanskog naslova. Zato je i dalje tu Ružić kao jedna dobra konstanta u hrvatskoj atletici po pitanju prisutnosti i kontinuiteta nastupa na velikim natjecanjima. Slično vrijedi i za našeg člana te očito je važno zvati se Mateo...

Oni će dobiti pojačanje u liku naša dva člana, Svena Cepuša i Hrvoja Čukmana, potonji ima drugi najbrži rezultat ove sezone (46.88) dok Sven ima četvrti s istrčanih 47.14. Sve je to bila ista utrka.

Njih dva su već i nastupali na ovom natjecanju, Hrvoje je bio odličan na 400m prepone do tehničke greške koja mu je vjerojatno i 'odnijela' polufinale iste discipline dok je Sven na 800m imao vrijeme vrijedno polufinala, ali u krivoj skupini. Za svaki slučaj tu je i rezerva u liku Matea Parlova, člana Zagreb-Ulixa. 

Kasnije je ove sezone počela sezona za našeg Matea, u dvorani je samo jednom trčao 200 metara dok smo ga na otvorenom na 400m vidjeli tek krajem 6. mjeseca kada je odmah dobro otvorio istrčavši 47.68. Bilo je tu ozljeda, ali i fakultetskih obaveza pa kad se jedno i drugo sklopi, uvijek se stvari dodatno oduže, ali na koncu je sa svojom pravom sezonom započeo u pravi trenutak.

Radilo se o dobrom otvaranju te smo vjerovali kako će brže utrke još uslijediti. I trčao ih je sve na toj razini, zapravo je spomenuti rezultat trenutačno i njegov najslabiji ovosezonski, a najbolji je 47.05 sa seniorskog prvenstva Balkana gdje je ujedno nakon 3 godine istrčao svoj osobni rekord.

Pojedinačnu utrku ispod 47 sekundi još čeka, ali ne sumnjamo kako ćemo ju vidjeti upravo u štafeti gdje se uvijek ide brže, a vjerujemo da je ovaj sastav spreman za bolju utrku naspram one otprije 4 godine. U motiv ovog sastava ne treba uopće sumnjati i jedino što im preostaje je za reći - Samo hrabro!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook