Međunarodna natjecanja

Najava EP: ERENT i RENIĆ na hodanju 50km za povijesni uspjeh ove atletske grane u Hrvatskoj (VIDEO)

Bruno Erent i Ivana Renić Foto: Renato Branđolica/AK Agram/EA Bruno Erent i Ivana Renić

U kategoriju posebnih dosega ili ostvarenja svakako pripadaju Bruno Erent i Ivana Renić koji će na Europskom prvenstvu nastupati u ekstremno teškoj disciplini 50km hodanja.

Početak njihovih utrka planiran je za utorak i 8:35h, žene i muškarci zajedno će krenuti u još jednu "avanturu života". 

Osim što je osnovni zahtjev ove discipline u startu već izazovan, bit će tu još okolnosti koje neće nikom, pa tako ni njima odgovarati, a radi se o temperaturi koja možda na početku natjecanja neće biti najviša moguća, ali uzmete li u obzir da će sigurno hodati više od 3 i pol sata, znači da će tada već biti 12-13h što zasigurno dodatno otežava stvari.

No da se ova najava ne bi slučajno pretvorila u žalopojku, najvažnije od svega je za istaknuti veliku stvar i uspjeh što su uspjeli izboriti svoje mjesto (pod suncem) na elitnom natjecanju poput ovog.

Na kraju je ispalo kako su i jedan i drugi spomenuto postigli na istom natjecanju u slovačkim Dudincama na prestižnom hodačkom natjecanju EA razine.

Ivana je tada hodala 4:46:27 čime je bila brža od zadanih 4:50:00 dok je Brunin rezultat bio 4:12:22 što u tom trenu je bilo ipak nešto slabije od standarda 4:08:00.

Dovoljno je to kvalitetan rezultat koji ga je svrstao na referentne liste u kojima je zapravo otpočetka bio dobro pozicioniran i njegov nastup je zapravo bio poprilično izvjestan, ali bez službene odluke ništa to ne bi značilo. Želja se ispunila i san je postao realnost.

Radi se o jednom nevjerojatnom uspjehu za sportsko hodanje u Hrvatskoj jer ipak se radi o nedvojbeno našoj najboljoj hodačici i najboljem hodaču koji su zapravo u jednom kratkom vremenskom razdoblju (za ovakve discipline) polučili višestruke uspjehe i kruna toga čeka ih sada u Berlinu.

Statistike i postignuća radi, da ne nabrajamo sada broj osvojenih naslova prvaka Hrvatske, spomenimo samo kako je Ivana 14 puta postavljala hrvatski rekord (23 puta ako gledamo po kategorijama), a Bruno 8 puta što je preko 20 rekorda za ovaj duo, točnije 22. Sjajno!

Bez sumnje tu jednake zasluge za sve uspjehe treba pripisati Krešimiru Jurlinu, čiji je entuzijazam za hodanjem jednostavno zarazan. 

Izuzetno nam je drago radi toga jer iako smo svjesni kako će hodanje teško ikad biti prva disciplina atletike (u smislu atraktivnosti i praćenja), lijepo je kada se veliki rad, zalaganje i trud koji ovi ljudi svakodnevno ulažu 'naplati' odlaskom na jedno od najvećih natjecanja na svijetu.

Uz sve to, ne zaboravimo kako je ovo jedina atletska grana gdje sudačka procjena itekako može prevagnuti u korist ili protiv nekog natjecatelja. Pritom je jasno kako postoje određena zadana pravila, ali kada je ovo u pitanju, uvijek je to u svojstvu određene subjektivnosti.

Velike čestitke idu našem hodačkom timu te im želimo što uspješniji nastup!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook