Međunarodna natjecanja

Najava EP: ANA ŠIMIĆ ponovno na natjecanju gdje je doživjela najbolji trenutak karijere (VIDEO)

Ana Šimić Foto: Renato Branđolica/AK Agram/EA Ana Šimić

Svi se uvijek rado sjećamo 2014. godine i Europskog prvenstva u Zurichu gdje nas je sve oduševila Ana Šimić.

Bilo je to njezino najbolje izdanje u kojem je skočila skoro 2 metara, ali ipak je to bilo 1.99m, osobni rekord.

Nažalost, 2 godine kasnije Amsterdam nije ponudio jednako veselje već je tada sa svojim nastupom završila u kvalifikacijama, malo je nedostajalo za finale. 

No svako natjecanje je priča za sebe, pa ćemo vidjeti kakav nas ovdje ženski vis očekuje. On je predviđen za srijedu i 18:25, a kvalifikacijska norma za siguran prolazak u finale je x.

Sezona 2018. ponudila je nešto veće visine u dvorani gdje je ponovno postala i Balkanskom seniorskom prvakinjom te u stjecaju nesretnih okolnosti ostala bez Svjetskog dvoranskog prvenstva s obzirom na to da je presuđivala IAAF rang lista koja funkcionira po drugačijem principu od npr. ovih sadašnjih EA referentnih listi.

Tako je dvoranu zaključila sa 1.92 metara (Istanbul) dok na otvorenom je najbolji ovosezonski rezultat samo za 1cm niži, krajem 5. mjesta 1.91m skočila je na mitingu u Slovenskoj Bistrici. U zadnjim nastupima u Splitu i Zagrebu najavila je povratak tim visinama te sada nam jedino preostaje vidjeti rasplet u kvalifikacijama.

Ono što je svakako dobra vijest za nju je održavanje u popodnevnom djelu koji je za očekivati da joj ipak više odgovara od onog jutarnjeg.

Naravno, nešto će se pitati i ostale natjecateljice, ali vjerujemo kako Ana u svom pravom izdanju može proći u novo, još jedno veliko finale svoje karijere. Iskustva, znanja i kvalitete za to (i nešto više) zasigurno ima.

Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook