Međunarodna natjecanja

Mrčić nastupao u Stockholmu, novi dobar rezultat Filipović u Arizoni

Filip i legendarni Christian Olsson Filip i legendarni Christian Olsson

Naši članovi i dalje nastupaju ne samo unutar granica Hrvatske, već izvan nje.

Tako je Filip Mrčić nakon obrane titule dvoranskog seniorskog doprvaka Hrvatske već idući dan otputovao u Švedsku i Stockholm gdje je već u ponedjeljak nastupao na skoku u vis u sklopu vrlo kvalitetnog tamošnjeg izdanja mitinga koji se tako nakon dvogodišnje pauze vratio na velika vrata.

Radi se o rangu EA Indoor Permit mitinga, a Filip je nastupao u sklopu glavnog programa natjecanja. Tamo mu je u konkurenciji od 8 natjecatelja pripalo 5. mjesto s preskočenih 2.06 metara. Visine od 1.94, 2.00 i spomenutu preskakao je u prvim pokušajima, a odmah iduća je bila 2.11. Unatoč dobrim pokušajima nije uspio preskočiti navedenu što je šteta jer bi to bio ujedno i rezultat sezone.

No svako iskustvo nastupa na natjecanjima jače međunarodne razine je uvijek poželjno, a znamo da je Mrčić jedan od onih koji odlično koristi takve prilike. Uostalom, tako je u samom dolasku na lokaciju natjecanja susreo domaćina, legendarnog troskokaša Christiana Olssona. Spomenimo kako je pobjeda na visu pripala Jamai Wilsonu iz Bahama, preskočio je 2.20m. Nakon ovog, nastavlja se njegova turneja izvan Hrvatske, idući nastup očekujemo već u srijedu, 6. veljače u Brnu i Češkoj.

Osim njega, dan ranije u Arizoni Dora Filipović se vratila starim navikama (disciplinama) i nakon uspješnih 400 metara na 200 metara istrčala 24.94 i kasnije na 60m 7.84. Potonju disciplinu nije ni bio cilj tražiti još nešto bržu utrku, a na 200 metara je samo stotinku bila sporija od aktualnog osobnog rekorda.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook