Međunarodna natjecanja

Matošević uspješno završila svoj prvi olimpijski maraton

Matea Matošević Foto: Renato Branđolica Matea Matošević

Kompleksnost ove atletske discipline nećemo posebno ni opisivati, već u samom startu reći da je svaki završeni maraton svojevrsna pobjeda, a što onda tek reći za olimpijski maraton...

Ne planiramo koristiti izlizane i otrcane fraze poput "srebro zlatnog sjaja" i slično već samo ističemo vrijednost ove discipline u svijetu, ali i nikad ne treba zaboraviti trud, energiju i vrijeme koja se ulaže u treninzima da bi završili na jednom natjecanju kao što su Olimpijske igre. Bolje od toga nema.

Našoj članici ovo je bio tek treći maraton u životu, a prva dva trčala je ipak u boljim vremenskim uvjetima. Ne zaboravimo i da je nakon postizanja norme imala problema i sa ozljedom, ali i u tom razdoblju se izgubio jedan dio na pripreme.

Temperatura je možda čak bila malo niža od očekivanje, ali postotak vlage bio je visok. Prema dogovoru, početak je bio nešto oprezniji da bi nakon desetog kilometra malo ubrzala svoj ritam trčanja i odmah je to rezultiralo i boljom pozicijom.

Deseti kilometar iznosio je 38:12, nakon čega na pola maratonske dionice prolazi sa 1:21:51 te u 30. kilometru imamo izmjerenih 1:57:49. U konačnici ciljem prolazi za točno 2:50:00 čime joj je pripalo 104. mjesto. Možemo i spomenuti kako bi u europskoj konkurenciji imala 47. vrijeme.

Uz nju, druga hrvatska maratonka, Marija Vrajić, završila je svoj nastup kao 119. u vremenu 2:59:24. 

U Rio De Janeiro šaljemo velike čestitke i sve pohvale za današnji nastup, ne sumnjamo da će to biti najbolji mogući motiv za dalje i nova velika natjecanja. BRAVO!

  • Natjecanje: Olimpijske igre
  • Mjesto: Rio De Janeiro (BRA)
  • Datum: 14.8.2016.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook