Međunarodna natjecanja

Matošević danas nastupa na Europskom kupu na 10000m

Matea Matošević Foto : Renato Branđolica Matea Matošević

Nakon Osla (Norveška), ove godine natjecanje organizira Bilbao (Španjolska). Jedini hrvatski predstavnik bit će upravo naša Matea Matošević koja će pokušati istrčati svoje najbrže vrijeme.

Potajno se nadamo kako bi Matea mogla pokušati ispuniti normu za Europsko prvenstvo (Helsinki), a za taj uspjeh potrebno bi bilo najmanje istrčati 33:25,00.

Podsjećamo, Matejin dosadašnji osobni rekord je 34:28,94, trčala ga je prije nešto manje od godinu dana u Ostravi na Europskom prvenstvu do 23 godine. Ove godine je njezin najbolji rezultat 34:29,11, a istrčala ga je u Zagrebu (Prvenstvo Hrvatske na 10000m i hodanju na stazi) u jednoj samostalnoj utrci, od prvog do zadnjeg metra. 

Rezultat u takvim uvjetima više je nego dovoljan razlog za optimizam uoči današnjeg nastupa. Uz to, konkurencija je izuzetno snažna, a i brojna. Naime, startne liste govore kako bi moglo nastupiti čak 42 atletičarke! Njih možete pogledati OVDJE.

Natjecanje počinje u 16:15h, ali nas će više zanimati 18:50h, tada je po satnici predviđen početak ženske utrke na 10000m. Za još više informacija posjetite službenu stranicu natjecanja.

Mateji želimo puno sreće te što bolji i brži rezultat!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook