Međunarodna natjecanja

Kovačić i Filipović do najboljih ovosezonskih utrka na mitingu u Slovenskoj Bistrici (VIDEO)

Mateo Kovačić Foto: AK Agram Mateo Kovačić

U vjetrovitoj Slovenskoj Bistrici održalo se 16. izdanje međunarodnog natjecanja na kojem su nastupali naši članovi.

Definitivno se istaknuo Mateo Kovačić, bila je to jedna prava, dobra utrka u kojoj je otpočetka djelovao kao trkač koji će istrčati dobar rezultat danas. Tako je i bilo, njegovih 47.10 je samo za dvije stotinke sporiji rezultat od osobnog rekorda koji stoji od prošle godine, a i uz to mu je pripalo sveukupno 2. mjesto.

Šteta je što se na kraju Mediteranska unija odlučila za skratiti tjedan dana rok prijava na Prvenstvo Mediterana do 23 godine jer bi Mateo s ovim rezultatom danas za točno ispunio normu. No tek je kraj 5. mjeseca, prilika ima još za jednu drugu, još bržu normu, a opet veće natjecanje.

Rezultat sezone istrčala je i Dora Filipović, u jednoj pomalo nezahvalnoj utrci za nju, završila je 400m s vremenom 55.61 i time je sveukupno bila četvrtoplasirana u poretku.

Sezona je počela za Zvonimira Topića na 100m, sprinterima danas nije bilo baš lako s obzirom na vjetar koji je u svakoj utrci puhao u prsa. Rezultat je bio 11.71, a sveukupno je to 14. rezultat.

Arijan Islami je prvi puta ove sezone bacao seniorski disk (2kg) i danas je najdalji hitac bio 48.58 čime je zauzeo 8. mjesto. Disciplina bacanja kugle svakako je bila jedna od najjačih i najzanimljivijih na ovom izdanju mitinga, a u njoj je Demir Kolarević s jedinim ispravnim hicem od 16.54 zauzeo 5. mjesto.

Skok u dalj donio nam je prvi nastup Filipa Pravdice na otvorenom i odmah u startu je skočio 7.56, rezultat samo za 2 centimetara slabiji od osobnog rekorda, doduše uz nedozvoljen vjetar (+2.1), ali zato je tu regularnih 7.53 (+1.5). Bila je to jedna dobra provjera za mlađeseniorsko prvenstvo Mediterana gdje se nadamo kako bi Filip mogao ponoviti, ako ne i prezentirati još bolji rezultat. 

Do osobnog rekorda na otvorenom došao je Bruno Jednačak sa skokom od 7.17 iz 5. serije.

Čestitamo na postignutim rezultatima i okrećemo se novim natjecanjima i mitinzima!

  • Natjecanje: 16. Mednarodni atletski miting Sl. Bistrica ter Stepišnikov memorial
  • Mjesto: Slovenska Bistrica (SLO)
  • Datum: 28.5.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook