Međunarodna natjecanja

Jednačku i Kožuharu pobjede na 2. međunarodnom noćnom atletskom mitingu u Varaždinu (VIDEO)

Bruno Jednačak najbolji na dalju Foto: AK Agram Bruno Jednačak najbolji na dalju

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja, održalo se 2. izdanje noćnog mitinga "Atletika pod zvijezdama" u Varaždinu.

Šteta je da naspram prošle godine vrijeme nije poslužilo organizatore koji su ove godine definitivno u nekim stvarima napravili još bolje pomake (ono najbitnije je zasigurno još bolje osvjetljenje).

Ne može se reći su oni bili nepovoljni, ali u usporedbi s prvim izdanjem neupitno je temperatura bila bitno niža uz jače izraženi vjetar što je na kraju utjecalo na dosta disciplina. Sigurno je i to jedan od razloga zašto su možda negdje izostali bolji rezultati od očekivanog.

Stoga ćemo krenuti po plasmanima, tu je najbolje ovaj puta prošao Bruno Jednačak koji je tako nastavio sa svojim ovogodišnjim nastupima. Početak je bio nešto slabiji i osjetio se lagani umor nakon subote i Slovenske Bistrice, ali što se natjecanje odmicalo kraju gledali smo sve bolje i bolje Brunine skokove. Na kraju je stao na 6.99 i tako ostvario pobjedu.

Nakon njega na postolje kao najbolji stao je Zlatko Kožuhar sa istrčanih 8:56,61 na 3000m, a pridružili su mu se i Petar Bratulić te Antun Rudolf Pavelić u vremenima 8:59,03 i 9:01,15. Nije bio na postolju, ali bilježi se osobni rekord, Filip Svalina je završio kao četvrtoplasirani (9:03,28).

 

Zlatko tako nastavlja 'lov' na normu za Europsko mlađejuniorsko prvenstvo, podsjećamo da se radi o najtežoj normi za ovo natjecanje s obzirom da donosi izravan plasman u finale spomenute discipline. Prilika će još u svakom slučaju biti.

Dora Filipović je nakon subotnjih 400m ovaj puta nastupala na 200m gdje je istrčavši 24.81 (-1.3) zaslužila 2. mjesto. Osobni rekord u bacanju koplja postigla je Laura Štefanac, njezinih 44.07 iz 4. serije hitac je vrijedan sveukupno 3. mjesta.

Isti plasman pripao je Mislavu Barunu na skoku u vis koji je nastavio sa konstantnim nastupima i ponovno preskače 190cm čime mu je pripala prva medalja u dosadašnjem kratkom atletskom stažu.

Još jedna bronca ide Mateu Kovačiću, malo drugačiji ritam utrke ovaj puta je donio nešto manje brži rezultat naspram onog iz Slovenije, ali 47.82 je druga najbolja ovosezonska utrka i ima tu dosta prostora za brži rezultat. 

Zvonimir Topić je bio na razini više nakon utrka na 100m i 200m prije dva dana. Ovaj puta je 100 završio na 11.51 (7. mjesto), a 200m kao četvrtoplasirani u vremenu 23.18. Uz njega je nastupao Jakov Raguž, trčao je 11.75 i 23.50 u istim disciplinama. Kao i kod cura, vjetar nije bio saveznik, puhao je od -1.3 do -1.9.

Čestitamo!

  • Natjecanje: 2. međunarodni noćni atletski miting - Atletika po zvijezdama
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 31.5.2016.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook