Međunarodna natjecanja

IAAF World Challenge Zagreb 2017: Bloudek i Kovačić pobjednici nacionalnih disciplina (VIDEO)

Marino Bloudek pred zagrebačkom stadionu Foto: Screenshoot Marino Bloudek pred zagrebačkom stadionu

Održano je novo, 67. izdanje Hanžekovićevog memorijala u kojem je prema najavama nastupilo šestero naših članova i članica, neki u nacionalnim disicplinama, neki u 'internacionalnim'.

Prvi je otvorio Mateo Kovačić nakon što su svečano predstavljene zvijezde mitinga. Nastupao je na 400m (nacionalna) i ostvario pobjedu istrčavši 48.35, žao nam je da nacionalna televizija nakon pretprošle godine ponovno radi nepotrebne kikseve i pušta neke druge materijale umjesto da se u miru prikaže ova utrka.

Već smo jednom započeli temu i očito nema smisla raditi isto i ove godine, ali s prijenosom se moglo početi ranije pa i prikazati jednu minutu (i manje) utrku ovih hrvatskih trkača među kojima je bio naš Mateo. Srećom pa barem naše kamere rade.

Nacionalnih 800m se prenosilo, ipak bi utrku europskog juniorskog prvaka bilo malo previše za propustiti. Očekivano su do 1. i 2. mjesta stigla naša dva člana, Marino Bloudek i Sven Cepuš. Otpočetka su se izdvojila naspram ostalih trkača, u posljednjih 100m je Marino malo pojačao i napravio razliku za utrku vrijednu rezultata 1:50,16 dok je Svenovo vrijeme bilo 1:51,50.

U svakom slučaju, lijepo je da je zagrebačka publika pozdravila ova dva sudionika Europskog juniorskog prvaka, posebice prvaka tog natjecanja, našeg Marina.

Za to vrijeme skakala je Ana Šimić koja je inače počela s pripremama za novu sezonu i u tom smislu pružila je korektan nastup skočivši 1.88m, rezultat na razini ovogodišnjih najboljih skokova (na otvorenom). Time je zaslužila svoju 4. poziciju. Nažalost, u samoj pripremi za natjecanje, nije joj omogućena potpuna podrška s obzirom da je njenom treneru uskraćena akreditacija.

Hrvoje Čukman očekivano je imao najteži zadatak od svih naših članova te je svojih 400m prepone istrčao za 53.27, u utrci gdje otpočetka nije bio u željenom ritmu, ali isto tako je sjajna stvar da je Zagreb pozdravio petoplasiranog juniora u Europi spomenute discipline.

Među zadnjima (doslovno) nastupio je Filip Pravdica u skoku u dalj koji je sam po sebi kasnio i tako su sve discipline već završile dok su skakači krenuli sa 6. serijom. Rezultat nije posebno impresivan ako se pogleda 6.93, ali bilo je tu zapravo dobrih skokova, nažalost u kontekstu pravila opravdano i neispravnih, a i još k tome je tu bila prisutna lagana ozljeda koja je malo remetila pripremu za ovogodišnje izdanje.

Uz sjajne rezultate ostalih hrvatskih atletičara i atletičarki, počevši od Sandre Perković i Sare Kolak, koristimo priliku svima čestitati, kao i cjelokupnom vodstvu mitinga na još jednom natjecanju koje je sada, iza nas. 

  • Natjecanje: IAAF World Challenge Zagreb 2017.
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 30.8.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook