Međunarodna natjecanja

IAAF World Challenge 2018: Nastupaju Čukman, Kovačić i Pravdica

Filip Pravdica, Hrvoje Čukman i Mateo Kovačić Foto: Renato Branđolica Filip Pravdica, Hrvoje Čukman i Mateo Kovačić

Početak idućeg tjedna obilježit će 68. izdanje Hanžekovićevog memorijala koje bi nas prema najavama još jednom trebalo dočekati u punom sjaju te ponuditi svu raskoš koju atletika nudi.

Prvo je u ponedjeljak 3.9. na rasporedu već tradicionalni izdvojeni dio bacanja muške kugle na popularnim Fontanama od 19:30h, po običaju je to jedna od najkvalitetnijih, ako ne i najkvalitetnija disciplina mitinga.

Utorak donosi ostatak, prvo će kao prednatjecanje održati se Erste Plava Liga za osnovnoškolce sada 4. do 8. razreda, a nakon toga počinje regularni program. 

I ove godine su se organizatori pobrinuli za visoku kvalitetu pojedinaca na jednom mjestu, a startna lista samo je potvrda toga. Svatko bi trebao naći nešto po svom ukusu i želji kada su u pitanju discipline.

Nama će posebno zanimljive biti tri discipline gdje nastupaju tri naša člana koji su pozive dobili sukladno ovogodišnjim postignutim rezultatima. Tako ćemo na 400m (nacionalnih iako bi po listi natjecatelja mogli više reći 'polunacionalnih') u 18:50 gledati Matea Kovačića i Hrvoja Čukmana.

Potonjem je pripala čast nastupa na posljednjoj disciplini mitinga, 200m, tu se najavljuje da bi sjajni Ramil Guliyev mogao napasti europski rekord, a mi se nadamo da u slučaju dobrih uvjeta Hrvoje krene na svoj osobni rekord. Bez sumnje, konkurencija je izvanredna i sigurno je da nikad nije trčao u skupini s ovako brzim sprinterima. Disciplina je na rasporedu u 20:45h.

Između nacionalnih 400 i 200m u 19:45h skakat će se u dalj gdje očekujemo 10 skakača od čega čak 4 su iz Hrvatske. A jedan od njih naravno je Filip Pravdica koji ove sezone ima najbolji skok od svih njih i kao takav logično je bilo za očekivati da ćemo sudionika Europskog prvenstva vidjeti ovdje.

Jedino što u ovom trenutku ne veseli je ne baš optimistična vremenska prognoza, ali zato budimo optimistični mi i poželimo što bolje vremenske uvjete radi samog natjecanja, a i naravno, samih natjecatelja i natjecateljica.

Startne liste oba natjecanja dostupne su preko linka ispod članka koji vodi na službene stranice organizatora.

Svima želimo puno sreće i uspjeha!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook