Međunarodna natjecanja

IAAF odredio ruske zamjene: SP za juniore u Bydgoszczu, Svjetsko ekipno hodačko prvenstvo u Rimu

IAAF Foto: IAAF IAAF

Nakon već svima poznate velike doping-afere u atletici i Rusiji, Svjetska atletska federacija na čelu s novoizabranim predsjednikom Sebastianom Coeom postupila je oštro (ali i pravedno) i oduzela im dva natjecanja koja su trebali organizirati.

Radi se o Svjetskom (U20) juniorskom prvenstvu i Svjetskom ekipnom hodačkom prvenstvu (nekadašnji Svjetski Kup) koji će umjesto lokacija u Rusiji svoje održavanje imati bliže našoj zemlji, što je u tom kontekstu svakako dobra vijest.

Najbolji svjetski hodači bit će nam relativno blizu, Rim i Italija su odabrani kao idući domaćini u konkurenciji nekoliko gradova.

Za natjecanje najboljih juniora svijeta jedinu službenu kandidaturu poslao je poljski grad koji se teško čita, a za neke sigurno i izgovara - Bydgoszcz. Za njih će to biti nastavak serije velikih natjecanja. Nakon 2008. natjecanje se ponovno vraća na mjesto koje je (sudeći prema jednoj jedinoj kandidaturi) spremno za nova atletska uzbuđenja.

U samoj objavi prije nekoliko mjeseci IAAF je istaknuo kako otkazivanjem organizacije Rusiji natjecanja uskoro dobivaju novu lokaciju ili 'kancelaciju' odnosno otkazivanje tako da svi juniori ovog svijeta koji pretendiraju na odlazak mogu reći jedno veliko hvala novim organizatorima s obzirom na to da osim početnih interesa nekih drugih zemalja, odnosno kontinenata, nitko drugi izuzev Bydgoszcza se nije odlučio kandidirati.

Podsjećamo, u 2015. prihvatili su se organizacije jednog specifičnog natjecanja kao što je Europsko prvenstvo gluhih i naša dobra iskustva već postoje tako da vjerujemo da su spremni za organizaciju novog i još većeg natjecanja. Zanimljivo, odmah nakon 2016., u 2017. organiziraju i Europsko mlađeseniorsko (U23) prvenstvo. Lijepe godine za Poljsku i ovaj grad.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook