Međunarodna natjecanja

Hrvatski olimpijci Šimić, Žunić, Horvat i Mulabegović stižu na 6. Miting otvorenja sezone

Ana Šimić, Stipe Žunić, Nedžad Mulabegović i Ivan Horvat Foto: PIXSELL Ana Šimić, Stipe Žunić, Nedžad Mulabegović i Ivan Horvat

Naš miting u svom 6. izdanju ponovno bi trebao ponuditi nastupe velikih imena, posebice iz hrvatske atletike.

Radi se o atletičarima najvećih međunarodnim ostvarenjima, počevši od nastupa na Olimpijskim igrama u Rio De Janeiru, ranijim izdanjima OI, ali i ostalim najvećim međunarodnim natjecanjima poput Svjetskog ili Europsko prvenstvo.

Radi Stipe Žunića i Nedžada Mulabegovića muška kugla na mitingu zaslužuje posebnu pozornost. Prije nešto manje od mjesec dana Žunić je postao hrvatskim rekorderom spomenute discipline bacivši 21.45 što je trenutačno 4. rezultat u svijetu. Prošlogodišnjem finalistu Olimpijskih igara i ovogodišnjem 4. na EP u dvorani pridružit će se iskusni Nedžad Mulabegović, inače trostruki hrvatski olimpijac (2004., 2008. i 2012. godina). Kugla je na rasporedu od 17h.

Naša Ana Šimić, brončana s Europskog prvenstva iz 2014. godine, aktualna članica kluba, ove godine je po prvi puta nastupala u finalu Europskog dvoranskog prvenstva i zauzela 7. mjesto. Vrlo dobru dvoransku formu zasigurno će željeti pretvoriti u još bolju formu u sezoni na otvorenom koja počinje za nju na ovom mitingu. Ženski skok u vis na rasporedu je od 15:40h.

Na miting se svake godine vraća Ivan Horvat koji nakon sjajne dvoranske sezone i preskočenih 5.76 (koji su rezultirali finalom na EP u dvorani) zasigurno ima velike ciljeve i za sezonu na otvorenom. Tjedan ranije započeo je sezonu preskočivši 5.40, novo natjecanje za njega bi moglo ponuditi još veće visine. Njega bi trebali vidjeti poslije 15h.

Uvodni dio natjecanja počinje već od 14h, a svečano otvaranje predivđeno je za 16h.

Uz ovakva imena (a to naravno - nije sve!) vjerujemo da se vidimo u što većem broju!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook