Međunarodna natjecanja

Filipović u fantastičnoj utrci greškom propustila polufinale, Pravdica 23. junior u svijetu

Logo Svjetskog juniorskog prvenstva Foto: AK Agram Logo Svjetskog juniorskog prvenstva

Hrvatski reprezentativci Dora Filipović i Filip Pravdica završili su sa svojim nastupima u jutarnjem dijelu drugog dana Svjetskog juniorskog prvenstva

Zaista odličnu utrku istrčala je Dora koja je u današnjoj utrci platila danak neiskustvu nagazivši na liniju u drugom zavoju utrke na 400m i tako 'zaradila' diskvalifikaciju. Od prvog metra je krenula sjajno, brzo i dobro se držala na drugih 100m i onda je u zavoju u prevelikoj želji previše se nagnula (pritom čak i izgubila dotadašnju brzinu).

Nakon današnje utrke (pogotovo po ovim vremenskim uvjetima) možemo slobodno reći da Dora u nekim samo malo boljim okolnostima već sada ima rezultat brži od osobnog rekorda. Do trenutka diskvalifikacije njezino vrijeme iznosilo je 54.68, a to bi bilo više nego dostatno za ulazak u potencijalno polufinale

Ne sumnjamo da će na ovoj grešci naučiti i izvući pouku. No definitivno treba pohvaliti pristup u ovoj utrci, borbeno od početka do kraja, to je recept za budućnost.

Filip je na skoku u dalj ponovno skočio preko 7 metara kao i na većini natjecanja tijekom ove sezone. Ipak, za ulazak u finale je trebalo skočiti 7.31, a on je danas najdalje skočio do 7.02. Tu su još bili skokovi od 6.89 i 6.93 u zadnjoj seriji.

Natjecanje je završio kao 23. junior na svijetu!

Vremenski uvjeti nisu bili pogodni skakačima u dalj, a cijelo kvalifikacijsko natjecanje je obilježeno kišnim uvjetima uz nisku temperaturu za ovo doba godine (15ak stupnjeva). Neki od natjecatelja nisu uspjeli ni ostvariti ispravne skokove.

Nemojmo zaboraviti kako je ovo bilo prvo veliko međunarodno natjecanje za Filipa i s današnjom 'školom' polako se može okrenuti nekim novim natjecanjima, a jedno od tih moglo bi biti Europsko mlađeseniorsko (do 23 godine) prvenstvo koje će se održati iduće godine. Norma je ista kao za Svjetsko juniorsko prvenstvo (7.55).

Čestitamo Dori i Filipu na današnjim nastupima!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke
  • Mjesto: Eugene (SAD)
  • Datum: 23.7.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook