Međunarodna natjecanja

Drugi dan SP za juniore i juniorke: Pravdica na dalju, Filipović na 400m

Filip Pravdica i Dora FIlipović Foto: Renato Branđolica Filip Pravdica i Dora FIlipović

Okrećemo se drugom danu natjecanja za najbolje juniore i juniorke u svijetu, danas će od hrvatskih reprezentativaca nastupiti Filip Pravdica i Dora Filipović.

Pred Filipom je na skoku u dalj sve samo ne jednostavan zadatak, a to je pokušati proći u finale. Norma za siguran prolazak dalje je 7.70 ili se treba plasirati u najboljih 12 natjecatelja u konkurenciji od 28 skakača, a prema ovosezonskim rezultatima, svi skaču daleko.

Na ovom izdanju juniorskog svjetskog prvenstva kvalifikacije skoka u dalj vratile su se u jutarnji termin, po američkom vremenu kreće se u 10h, a po našem će to biti 19h. Vremenska prognoza sugerira kišne uvjete tako, ali ono što je jedino sigurno u cijeloj priči prema vlastitim Filipovim riječima je: "Dati ću sve od sebe i očekujem da konkurencija učini isto."

Dorina disciplina 400m počinje u 11:35h (po našem vremenu 20:35h), a ona će nastupiti u drugoj od pet skupina. U polufinale će prolaziti 4 najbolje iz svake skupine uz još 4 koje ostvare najbolja vremena. Ranije smo već pisali, danas može potpuno smireno i bez ikakvog pritiska ući u današnju utrku jer u njoj apsolutno nema što za izgubiti.

Podsjećamo, Dora je rođena 1998. godine što bi značilo da ima pravo nastupa na ovom natjecanju i u sljedećem izdanju. Njezina želja je probati biti još brži od osobnog rekorda (54.56) i s tom razinom trčanja plasirati se u polufinale. Vidjet ćemo rasplet utrka.

Želimo Filipu i Dori što uspješnije nastupe, samo hrabro i sretno!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook