Međunarodna natjecanja

EYOF: Cepuš i Penezić nadvladali vjetrovite kvalifikacije i plasirali se u finale na 400/200m! (VIDEO)

Sven Cepuš i Bruno Penezić Foto: Renato Branđolica Sven Cepuš i Bruno Penezić

Briljantan dan je iza nas na Europskom olimpijskom festivalu mladih, Sven Cepuš i Bruno Penezić u svojim disciplinama plasirali su se u finale!

Prvo je nastupao Bruno koji je naspram 100 metara imao još teži zadatak na dvostruko dužoj dionici. Naime, osim (naravno) konkurencije, vjetar je danas bio pravi suparnik sprinterima čemu svjedoči činjenica da je ujutro u ženskoj kvalifikacijskoj grupi puhao u prsa do -6.5!

On se ipak nije morao suočiti s takvom nepogodom, ali ni s -2.7 nije jednostavno trčati. Samim time jasno je bilo za očekivati kako neće svi trčati svoja najbolja vremena. U svojoj utrci je ušao kao trećeplasirani u cilj čime nije zadovoljio kriterij prolaska dalje (prva dva idu), ali zato je njegovih 22.91 bilo 8. vrijeme i tako je zaslužio svoju ulaznicu te prolaz u svoje novo finale nakon 100m!

Sutra mu slijedi dan odmora što će mu zasigurno odgovarati.

Sven nije ovisio o vremenu već je u svojoj skupini istrčao svojih najboljih 400 metara u životu i u cilj ušao s 49.15! Sjajan rezultat i značajno poboljšanje osobnog rekorda (prije 49.54) kojim je osvojio 2. mjesto u svojoj skupini i tako odmah osigurao prolazak u finale!

Prije utrke bila je prisutna nervoza, ali očito je to bila ona pozitivna koja ga je samo natjerala da bude bolji nego ikad, a sada je zaista bio pravi trenutak za to jer konkurencija na ovom natjecanju zaista je jaka i brojna.

Čestitamo im na njihovim nastupima i prolasku među 8 najboljih i najbržih, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook