Međunarodna natjecanja

EP za juniore i juniorke: Kolarević sveukupno 20., hrvatska štafeta na 4x400m naknadno diskvalificirana i bez rekorda

Logo natjecanja Foto: EAA Logo natjecanja

Održao se jutarnji dio trećeg dana natjecanja u Rietiju koji nas je posebno zanimao radi nastupa naša dva atletičara, Demira Kolarevića na bacanju diska i Matea Kovačića kao člana reprezentativne štafete 4x400m.

Hrvatska štafeta na 4x400m u sastavu Josip Šakić, Staša Vrhovec, Mateo Kovačić i Mateo Ružić istrčala je uistinu sjajnu utrku i u cilj ušla s 3:09,93 (pisalo je do trenutka diskvalifikacije)! Tako bi 'pao' rekord star 9 godina koji su do sada držali Rimac, Janković, Kotur i Vincek.

Nažalost, štafeta je nakon konzultacija sudaca diskvalificirana, a prema informacijama koje imamo sporna je posljednja izmjena. Treba poštovati sučevu odluku, no isto tako na snimci se jasno vidi gdje suci stoje, a nijedan nije pozicioniran tako da bi spomenuti 'prekršaj' mogao detektirati. Isto tako, pravila su ipak pravila, kakva god da bila... Prava šteta, finale bi za spomenuti sastav bila zaista lijepa nagrada, a možda bi u toj utrci još malo poboljšali rekord.

Iza Demira Kolarevića solidan je nastup u kvalifikacijama, a najbolji je bio na samom početku bacivši 51.96, najbolji rezultat danas. Sličan hitac vidjeli smo i u tećoj seriji kada je disk sletio na 51.54. U svojoj drugoj skupini bio je 12., a sveukupno je 20. junior u Europi.

Unatoč lošem spletu okolnosti čestitke našoj štafeti na prikazanom, kao i Demiru Kolareviću!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo za juniore i juniorke
  • Mjesto: Rieti (ITA)
  • Datum: 20.7.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook