Međunarodna natjecanja

EP u dvorani: Ana Šimić 7. u Europi! (VIDEO)

Ana Šimić na Europskom dvoranskom Foto: AK Agram (screenshoot) Ana Šimić na Europskom dvoranskom

U Beogradu je skok u vis bila prva disciplina na programu, a na njemu je u svojem prvom dvoranskom finalu nastupila Ana Šimić.

Uspješno je krenula na 180cm, na 185cm su bili prvi problemi koji su ubrzo riješeni u drugom pokušaju. Letvica se zatim digla na 189cm što je visina koju Ana preskače odmah iz prve.

Konačna visina (za danas) bila je na 192cm gdje se prva dva pokušaja tražila i u trećom pokušaju uspjela složiti solidan skok, no više pokušaja, naravno, nije bilo. Konačna pozicija je 7. mjesto.

Sve u svemu, možda je čak po nekom površnom dojmu nešto konstantnije djelovala jučer, ali to se događa kada su kvalifikacije i finale dan za danom, neki koji su možda 'visili' u kvalifikacijama proskaču, a neki nominalno bolji u kvalifikacijama se više traže u finalu.

Uz sve promjene posljednjih mjeseci koje su se događale, možemo biti zadovoljni jer u nekim drugim okolnostima, možda je danas ne bi ni vidjeli ovdje u Beogradu.

Na Ani je da nastavi dalje i vjerujemo da na otvorenom može biti još bolja! U samoj izjavi za medije vidljivo je da dijeli naš optimizam:

Zadovoljna sam. Preskočila sam 189 iz prvog pokušaja, a 192 bio bi moj najbolji rezultat sezone. Dan za dan je natjecanje i malo sam bila umorna, iako je zadnji pokušaj preko 192 bio blizu.

Ma super, jako sam zadovoljna sa sezonom, a i trener. Uopće nismo računali na finale, pa smo rekli bit će kako bude. Sada malo odmora i onda u Splitu krećemo s pripremama za ljetnu sezonu.

Još jednom čestitamo na prolasku u finale i na osvajanju 7. mjesta u Europi koje kada se stvari pogledaju u globalnom smislu, zasigurno nije mala stvar!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo u dvorani za seniore i seniorke - 2. dan
  • Mjesto: Beograd (SRB)
  • Datum: 4.3.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook