Međunarodna natjecanja

Ekipno EP: O(p)stanak Hrvatske - Uspješan vikend za Matošević, Cepuš ponovno pomaknuo granice

Logo natjecanja Foto: EA Logo natjecanja

Unatoč većem broju izostanaka, Hrvatska je uspjela sačuvati svoj status u 2. ligi te je na kraju zauzela 7. mjesto.

Za reprezentaciju su nastupali i naši članovi među kojima je bilo nekoliko zapaženih nastupa.

Tako je Matea Matošević potvrdila odličnu formu u kojoj se trenutno nalazi, prvi dan je na 3000m istrčala osobni rekord od 9:24,83 za 4. mjesto, a drugi dan je pružila dobrih 16:24,54 za 3. mjesto na 5000m što joj je rezultat sezone, a nije ni daleko od osobnog rekorda.

S obzirom na visoke temperature i uvjete ne baš pogodne za trkače na duže dionice, svakako se radi o odličnim i ohrabrujućim rezultatima za nastavak sezone pa i planirani maraton na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Nakon što je bio prvi junior Hrvatske u ovom tisućljeću s rezultatom bržim od 1:50 (nakon čega kasnije Marino Bloudek trči još brže), Sven Cepuš ponovno je pomaknuo granice i ostvario sjajan reuzltat - 1:48,80! U bespoštednoj borbi od prvog do zadnjeg metra s bitno iskusnijom konkurencijom nije ostao impresioniran i pružio je novu utrku života! Ovo je sada najbolji hrvatski juniorski rezultat tisućljeća, ujedno i prvi ispod 1:49!

Želimo mu ih još više, a sam pristup nastupa za reprezentaciju je za svaku pohvalu.

Spominjući Marina, on je trčao prvi dan, na 1500m gdje je rezultatom 4:00,08 zauzeo 12. mjesto. Rezultat sezone ostvario je Yann Senjarić istrčavši 51.73 na 400m prepone čime je bio petoplasirani, a još kasnije se slijedom okolnosti priključio i 4x100m štafeti zajedno s našim Mateom Kovačićem te Gabrijelom Stojanovićem i Zvonimirom Ivaškovićem. Istrčanih 41.89 sveukupno je bilo vrijedno 10. mjesta.

Nije to bilo sve od njega, slijedom još novijih okolnosti, Yann je uskočio i na 110m prepone te bez ikakve pripreme istrčao 16.16 što je bio 12. rezultat. Njemu to sigurno nije bilo jednostavno, ali on isto spada u kategoriju onih koji definitivno zaslužuju plus kad je u pitanju nastupanje za reprezentaciju.

Mateo Kovačić je nakon 4x100m trčao i 4x400m zajedno sa našim Svenom te Stojanovićem i Mateom Ružićem. U ženskoj 4x400m štafeti sudjelovala je naša Wanda Haber Zelanto u sastavu s Valentina Jurić, Kristina Dudek i Anita Banović te su zajedničkim dionicama došli do 3:37,30 za 6. mjesto.

Očito je ovo bio vikend uskakanja s obzirom na to da je Filip Mrčić nakon skoka u vis i 2.05m (7. mjesto) išao i na troskok gdje na kraju je isto bio otkaz (a prekasno je za ubaciti nekoga izvan broja prijavljenih) pa je i tamo ostvario nastup skokom 13.53 iz prve serije.

Čestitamo svim našim reprezentativcima na nastupu i što je očuvan status u ovoj ligi!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook