Međunarodna natjecanja

DVORANSKA PRVAKINJA BALKANA Lončarek utrkom sezone do velike pobjede i naslova! (VIDEO)

Dvoransko prvenstvo Balkana za seniore i seniorke (ponovno) u Turskoj i Istanbulu donijelo je više medalja za Hrvatsku od kojih je jedna bila zlatna, a za nju se pobrinula naša Ivana Lončarek u jednoj zaista sjajnoj utrci na 60m prepone.

Od prvog metra krenula je sjajno u ovu utrku i već prva napadala prvu preponu nakon čega je iz prepone u preponu prednost rasla da bi sve kulminiralo prolaskom kroz cilj gdje je semafor pokazao 8.14 i kasnije je još bila korekcija za stotinku pa smo dobili 8.13 što je vrhunski rezultat.

Zanimljivo, ovo bi bilo ispunjenje norme za Svjetsko prvenstvo u dvorani, ali kako je isto odgođeno za iduću godinu u nekom praktičnom smislu navedeno ne vrijedi previše, ali svakako nas sve veseli postignuće.

Druga zanimljivost da Ivana u svojoj bogatoj karijeri broji niz Balkanskih medalja samo što do sada nije imala i dvoransko zlato. Sada više nije tako i sutrašnji Istanbul Cup dočekat će kao najbolja dvoranska preponašica Balkana, a i šire.

Svake godine Balkanska federacija prima nove članove i tako smo ove godine na natjecanju imali i Austriju tako da zaista konkurencija postaje sve kvalitetnija. Sve su to podaci koji idu Ivani u prilog i njezinom zlatu daju samo dodatnu vrijednost!

Medaljom se 'okitila' i Ana Šimić koja je kao što smo i ranije spominjali nešto kasnije krenula pripremama za novu sezonu te možda ova dvorana nije bila poput one prošlogodišnje, ali završila ju je zadovoljavajuće - bronca i 1.86m.

Ujedno je to i najbolji rezultat sezone za nju, a i bolje od nedavnih natjecanja na mitinzima gdje je skakala 1.82 i 1.80m. Sada se treba okrenuti pripremama za otvorenu sezonu i težiti još boljim rezultatima na otvorenom.

Imali smo i muškog predstavnika iste discipline, Filip Mrčić ponudio je skokove na razini ovosezonskih i s 2.05m iz drugog pokušaja bio desetoplasirani.

Na 400m je nastupao Mateo Ružić koji je također bio na razini dosadašnjih utrka i s 47.79 zauzeo 2. mjesto u svojoj skupini, a sveukupno mu je pripalo 5. mjesto. Za medalju je trebalo istrčati 47.55, tako da svakako nije bio daleko od nje.

Čestitamo na naslovu, medalji i postignutim plasmanima, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook