Međunarodna natjecanja

Desetero naših u hrvatskoj reprezentaciji za ekipno prvenstvo Europe (2.liga)

Naš 'deseterac' Foto: AK Agram/Renato Branđolica Naš 'deseterac'

Hrvatski atletski savez objavio je sastav reprezentacije za Staru Zagoru (Bugarska) gdje se ove godine održava ekipno prvenstvo Europe, 2. liga.

Popis je donosi mnoga nova lica u hrvatskoj reprezentaciji, ali i neke povratnike nakon kraće ili vremena.

Goran Grdenić (5000m), i Matea Matošević (5000m) jedni su od onih 'provjerenih' imena s iskustvom nastupanja na ovim natjecanjima. Yann Senjarić (400m prepone) i Dora Filipović (4x400m) imaju prošlogodišnje iskustvo, a isto discipline ih očekuju ove godine.

Očekujemo niz debitantskih seniorskih nastupa: Filip Svalina (3000m zapreke), Demir Kolarević (kugla), Zvonimir Topić (4x100m), Hrvoje Čukman (4x400m) i Laura Štefanac (kugla). 

Posebno vrijedi istaknuti povratak u reprezentaciju Ljiljane Ćulibrk u disciplini 3000m zapreke nakon čak 8 godina! Posljednji put je trčala na ovom natjecanju dok je još nosio naziv "Kup Europe Bruno Zaulli", također u 2. ligi. Održavalo se natjecanje u Zenici i tada je istrčala hrvatski rekord (ujedno njezin i osobni rekord) 10:14,52 koji je tek kasnije naknadno poboljšan. Pravi povratak na 'mala vrata', nadamo se što uspješnijem nastupu, kao i ostalim spomenutim imenima.

Ovogodišnja olakotna okolnost je odluka Europske atletske asocijacije da se 2017. godine 2. liga širi s 8 na čak 12 ekipa stoga ove godine nitko ne ispada u niži rang.

Također, vrijedi istaknuti kako ove godine nije bilo sreće s kalendarom s obzirom na to da se u danima prije natjecanja, održavaju ispiti praktički neodgodive državne mature obaveznih predmeta, a s obzirom na polazak sa srijede na četvrtak (u 1:45h s parkinga ispred Doma sportova u Zagrebu), neki su bili prisiljeni na ostanak. Primjerice naši članovi Mateo Kovačić i Anamarija Petters, ali barem im ostaje što bolja priprema za juniorsko prvenstvo Hrvatske.

Ostale informacije vezane za polazak možete pronaći u vijesti sa službene stranice saveza, a o samom natjecanju više na službenoj stranici s linkom ispod članka.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook