Međunarodna natjecanja

Četiri puta sedam i odlični rezultati Renić i Golobić u Tržiču

Antonela Golobić i Ivana Renić na startu utrke Foto: AK Agram Antonela Golobić i Ivana Renić na startu utrke

U petak, 7. lipnja, u okviru natjecanja „7. tek po ulicah Tržiča" održano je Otvoreno državno prvenstvo u cestovnom trčanju i hodanju za veterane. S obzirom na to da se natjecanje bodovalo za Hodački kup Alpe Adria, sudjelovalo je i 7 hodača iz Hrvatske.

Među njima su bile Ivana Renić i Antonela Golobić, naše mlađe juniorke, koje su prvi put nastupile na utrci na 10 km, odnosno standardnoj juniorskoj hodačkoj disciplini.

Start utrke bio je navečer oko 7 sati, uz vremenske uvjete idealne za hodanje. Ne, nije bilo 7 nego oko 14 stupnjeva, a zbog manje brzinu u usporedbi s trčanjem, slabiji je utjecaj strujanja zraka na hlađenje pa se hodači vesele nešto hladnijem vremenu.

S obzirom na velik broj „sedmica" moglo bi se pomisliti kako su djevojke hodale uz pomoć božice Fortune, ali u atletici teško prolazi sreća ili slučajnost. Još nisu objavljeni službeni rezultati, a obje naše hodačice postigle su rezultate znatno bolje od dosadašnjeg juniorskog, ali i seniorskog državnog rekorda. Ivana je na ovoj utrci hodala za (neslužbeno) 54:14, a Antonela za 56:03! 

To su odlični rezultati za njihovu dob te proizlaze iz redovitosti na treningu 6 puta tjedno, bez obzira na stotinu razloga koji mogu postojati za nedolazak. Antonela se tako približava svom 400-tom treningu hodanja, a obje su još kao 10-godišnjakinje počele dolaziti na stadion u okviru atletske škole.

U Sloveniji je sportsko hodanje (odnosno „hitra hoja") razmjerno slabo razvijeno, u čemu je iznimka velik entuzijazam 60-godišnjeg Fabia Ruzziera, koji je na ovo utrci postigao rezultat ispod 50 minuta, što ne čudi jer je u svojoj sportskoj karijeri osvojio velik broj zlatnih medalja na europskim i svjetskim veteranskim prvenstvima. On trenira i nekoliko mladih hodača u dobi od 11 do 15 godina, koji već postižu odlične rezultate.

  • Natjecanje: 7. tek po ulicah Tržiča
  • Mjesto: Tržice (SLO)
  • Datum: 7.6.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook