Međunarodna natjecanja

Cepuš i Penezić u konačnom raspletu EYOF-a u finalu svojih disciplina

Logo natjecanja Foto: tbilisi2015.com Logo natjecanja

Agramovci će sutrašnjim nastupima na predzadnjem danu Europskog olimpijskog festivala mladih okončati svoje više nego uspješno sudjelovanje i natjecanje u njemu.

Sve što će se dogoditi u finalu je samo dodatna nagrada i pozitivna stvar cijele ove lijepe gruzijske priče. Prije svega, Svenu Cepušu i Bruni Peneziću želimo da budu smireni te uživaju u svom uspjehu i sjajnim stvarima koje su napravili ovdje.

Bruni će ovo biti čak drugo finale nakon 100m i jedini je u hrvatskoj atletskoj reprezentaciji koji se može pohvaliti tim podatkom. Podsjetit ćemo kako je na kraju za prolaz među 8 najboljih trebalo istrčati ispod 23 sekunde, a Bruni je to uz jak vjetar u prsima (-2.7) uspjelo s 22.91.

Osobni rekord stoji još od prošle godine (22.39) dok mu je ovosezonski najbolji rezultat 22.52. Vidjet ćemo može li nadmašiti jedan od ta dva rezultata. Vrijedi istaknuti da se kroz ovu sezonu nekako 'stotka' više isprofilirala i veći napredak je napravljen, ali ne moramo sumnjati kako će biti izuzetno motiviran u ovom svom nastupu i nadamo se samo kako će vjetar ovaj puta biti na strani natjecatelja.

Njegov sveukupno 4. nastup ovdje na ovom natjecanju u finalu 200m predviđen je za 16:10h.

Sven je ovdje s obzirom i na druge nastupao samo na 400m gdje je u kvalifikacijama istrčao sjajnih 49.15 i dodatno 'podebljao' svoj fantastičan napredak kroz ovu sezonu.  Cjelokupni rezultati iz kvalifikacija sugeriraju kako će za medalju trebati trčati ispod 49 sekundi i treba razmišljati na takav način iako za to stopostotne garancije nikad nema.

Svenov niz u ovoj disciplini je naprosto za svaku pohvalu i vrijedan divljenja, kroz ove sezone kronološkim redoslijedom u utrkama trčao je 55.40, 50.40, 49.68, 49.54 i sada već spomenutih 49.15. Kao što i sami možete vidjeti, nije bilo previše utrka za njega s obzirom na to da je kroz sezonu više nastupao na dvostruko dužoj dionici i disciplini.

Sutra je finale muških 400m prema satnici po našem vremenu u 17h.

Ne zaboravimo ni da se radi o 'ulaznim' mlađim juniorima i prvoj godini ovog staža.

Puno sreće želimo našim finalistima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook