Međunarodna natjecanja

Balkansko juniorsko dvoransko prvenstvo: Zlatnih 4x400m, srebro Bloudeka, brončani Čukman i Mrčić

Zlatni 'štafetari' u povijesnom dvoranskom nastupu Foto: AK Agram Zlatni 'štafetari' u povijesnom dvoranskom nastupu

Prvi puta u povijesti Balkanske federacije održalo se natjecanje na kojem Hrvatska i naš klub nisu ostali uskraćeni i osvojeno je nekoliko medalja.

Sve je u znaku riječi 'prvog', tako ćemo isto to primijeniti za 4x400m, nikada do sada od samostalnosti Hrvatske nismo imali juniorsku štafetu na 4x400m u dvorani. Prilika je to koja se nije smjela propustiti, a posebno nas veseli da su unutar te povijesti bila čak 3 naša člana - Sven Cepuš, Marino Bloudek i Hrvoje Čukman (tim redoslijedom) uz ništa manje važnog prvog trkača iz Slobode Varaždin, Davida Šalomona.

Vidjeli smo jednu dinamičnu utrku i dvoboj sa Turskom gdje je na trenutke izgledalo da bi moglo 'prevagnuti' na njihovu stranu, ali naši dečki su utišali tribine onog časa kada Hrvoje ulazi u cilj sa pobjedničkih 3:16,40!

Unutar te zlatne štafete imali smo dva medaljaša. Do naslova doprvaka Balkana u ovoj kategoriji stigao je Marino Bloudek na 800m i tako definitivno anulirao prošli nastup iz Austrije kada je radi problema sa ozljedom išao cca 2 minute. Ovdje je išao znatno brže i u njegovom stilu sa sjajnom završnicom stigao do 1:52,61 (osobni dvoranski rekord) čime je osvojio spomenuto srebro!

Nešto drugačiju taktiku imao je Sven Cepuš kojem se to u rezultatskom smislu svakako isplatilo (također osobni dvoranski rekord) s obzirom na istrčanih 1:52,85, prava je šteta što je ostao bez medalje za stotinku. No to se događa u svakoj disciplini, kako ne bi i ovdje.

Na visokoj razini bio je i Hrvoje Čukman koji je trčao 400m i tu je sa 48.89 zaslužio broncu oko vrata! Ušao je Hrvoje u posljednjih 200 metara kao vodeći, no pred kraj utrke nije izdržao sve "nalete" trkača. Zato je to u spomenutoj štafeti bilo ipak drugačije, a vrijedi istaknuti kako je i njemu ovo osobni dvoranski rekord.

Filip Mrčić možda si nije ispuno želju vezanu za osobni rekord, ali veseli nas njegova bronca na skoku u vis koju je zaslužio preskočivši 2.04m! Sve je preskakao iz prvog pokušaja i ovaj puta naprosto na 2.07m nije uspio, nedostajalo je malo strpljenja i sreće. Ipak je ovo i prva medalja s jednog dobrog međunarodnog natjecanja kao što je ovo prvenstvo, i ne sumnjamo da će u tom smislu to biti dobar poticaj za dalje.

Na 60m se nakon prošlotjednog nes(p)retnog ispadanja u Rijeci (radi diskvalifikacije) vratila Dora Filipović kao sveukupno petoplasirana u vremenu 7.84. U svojoj skupini je bila najbolja, a u ovoj drugoj četiri su bile brže. Za plasman slabiji bio je Bruno Penezić sa utrkom od 7.08. Ponovno je prvi dio utrke bio malo slabiji, a drugi dio utrke je za ovu disciplinu upitno postoji li uopće.

No za njih su nove (potencijalno i zadnje) prilike idući tjedan u Rijeci na seniorskom dvoranskom prvenstvu. Sve u svemu bilo je ovo jedno vrlo ugodno gostovanje u Turskoj i unatoč nekim bojaznima zaista nije bilo problema, štoviše, organizacija i domaćinstvo na visokom nivou, možemo samo poželjeti da tako bude na svim međunarodnim natjecanjima.

Čestitamo!

  • Natjecanje: Prventsvo Balkana u dvorani za juniore i juniorke
  • Mjesto: Istanbul (TUR)
  • Datum: 12.2.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook