Međunarodna natjecanja

Austrija (nije) zemlja teška, za hodače sivih cesta...

Matej Anđelić neposredno prije starta utrke Foto : AK Agram Matej Anđelić neposredno prije starta utrke

Troje mladih natjecatelja našeg kluba nastupilo je ove nedjelje (23. rujan) na austrijskom prvenstvu u cestovnom hodanju za sve kategorije u gradiću Redlham, između Salzburga i Linza.

Sandro Vugrinčić ponovno je dokazao svoju natjecateljsku kvalitetu i uvjerljivo pobijedio u kadetskoj kategoriji, rezultatom 16:20,75, što je 1:19 bolje od njegovog dosadašnjeg osobnog rekorda na cesti, odnosno 24 sekunde bolje od osobnog na stazi. Zanimljivo, to je i punih 1:10 brže od nepriznatog rezultata prethodnog vikenda na finalu kadetskog kupa. Svakako je pohvalno što Sandro ide dalje s treningom i natjecanjima, još jači nego ranije.

Jači je u svakom slučaju i Matej Anđelić. Poslije odličnog "ljetnog" rezultata, postignutog na stazi na distanci 3.000 metara (14:40,13), nastavio je marljivo trenirati za nastupe na klasičnoj mlađejuniorskoj hodačkoj distanci od 10 km. Rezultat je više nego vidljiv, postigao je rezultat 53:12,81, a to je za čak 10 minuta i 23 sekundi bolje od dosadašnjeg njegovog rezultata u ovoj disciplini. Podsjetimo, taj rezultat je postigao na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom hodanju, održanom 5. svibnja ove godine. I Matej je ostvario danas uvjerljivo prvo mjesto u otvorenoj juniorskoj kategoriji tri godine starijih natjecatelja.

Bilježimo i nastup Josipe Čičak, koja se nakon ljeta još ozbiljnije posvetila treningu i zabilježila vrlo dobar rezultat 32:15,20, koji je na razini osvajanja medalja na prvenstvu Hrvatske ove godine u kategoriji juniorki, ali i seniorki pa vjerujemo da će biti poticaj za daljnji trening i veselimo se daljnjem napretku u sljedećoj sezoni.

Nedvojbeno vrijedi istaknuti izvrstan današnji nastup Ivane Renić, iako nije članica našeg kluba. Ona je bila ukupna pobjednica u kategoriji tri godine starijih djevojaka (juniorki), a postigla je odličan rezultat 28:16,80, prema neslužbenoj evidenciji drugi na apsolutnoj hrvatskoj rang listi „svih vremena“ u ženskoj konkurenciji na distanci 5 km.

Drago nam je da se napredak kvalitete hodanja u mlađim kategorijama dokazuje i u međunarodnoj konkurenciji! Idealnu priliku za potvrdu toga imaju naši kadeti hodači, oni nastupaju idućeg vikenda na susretu pet reprezentacija u Rijeci.

Pohvale svima na osvojenim mjestima i postignutim rezultatima!

  • Natjecanje: Otvoreno austrijsko prventsvo u cestovnom hodanju
  • Mjesto: Redlham (Austrija)
  • Datum: 23.9.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook