Međunarodna natjecanja

70. Hanžekovićev memorijal za Lončarek i Ružića

Ivana i Mateo Foto: Renato Branđolica/AK Agram Ivana i Mateo

IAAF World Challenge prošle godine je otišao u povijest i Zagrebački miting sada pripada IAAF Continental Tour Gold rangu i održava svoje jubilarno 70. izdanje.

Naravno, sve pod posebnom epidemiološkom mantrom koja se već duboko zavukla u sport i promijenila neke od njegovih običaja pa će tako biti i ovdje slučaj. U sklopu ovog natjecanja održava se i Dinamov miting (zamaskiran u nacionalne discipline) pa ćemo i tu imati jednog natjecatelja.

Nažalost, u toj epidemiološkoj priči pojavio se niz nelogičnosti u smislu selektivnog traženja testova na koronu poput toga da su natjecatelji i treneri bili dužni raditi isto dok primjerice druge (bliske) službe nisu. Samim time i to je jedan od razloga zašto ove godine iz našeg kluba ima manje predstavnika, ali ne sumnjamo da će naš duo biti više nego dovoljan u smislu predstavljanja.

Ivana Lončarek tako i ove godine nastupa u glavnom programu natjecanja na svojih 100m prepone u startnoj listi koja sugerira borbu za što veći plasman. Već sada možemo reći kako je iza nje uspješna sezona (13.17 najbolji ovosezonski rezultat) koju može dodatno začiniti u utrkama poput ove.

Šteta je jedino da je u tom duhu smanjen broj ljudi u publici pa samim time atmosfera neće biti na razini prošlogodišnjih izdanja, ali ne trebate se bojati za motivaciju i pristup kada je naša članica u pitanju. Utrka je na rasporedu u 20h.

Nešto ranije trčat će Mateo Ružić na nacionalnih 400m iako je tu disciplinu s obzirom na sastav sudionika teško zvati baš nacionalnom... No time se neće zamarati naš Mateo koji je nakon ozljede kasnije krenuo sa sezonom pa će i ovdje tražiti novu bržu utrku od 47.63. Za one koji neće biti na stadionu uz Savu, prijenos na HRT2 predviđen je od 18:20h.

Želimo im puno sreće i uspjeha kao i cjelokupnoj organizaciji koja je u ovim zahtjevnim vremenima sigurno još dodatno teža za izvedbu naspram prijašnjih godina!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook