Međunarodna natjecanja

69. Hanžekovićev memorijal: Kolar 2. na nacionalnih 100m, Lončarek i Svalina dobri u svojim nastupima (VIDEO)

Naših petero ovdje, svatko u svom 'filmu' Foto: AK Agram Naših petero ovdje, svatko u svom 'filmu'

Završilo je i posljednje izdanje IAAF World Challenge Zagreba u liku Hanžekovićevog memorijala koji će u idućoj sezoni svoje mjesto pronađi u nekom od novoformiranih rangova.

Ostaje tu još dosta nedoumica oko samog imena serija, a i gdje bi tu Zagreb trebao pronaći svoje mjesto. 

Znamo gdje ga je pronašao Alen Kolar u utrci na 100m, disciplina koja je bila nacionalnog karaktera i u kojoj su nastupali samo domaći predstavnici što je definitivno pozitivno u smislu opravdanja svog naziva.

On je ciljem prošao kao drugoplasirani istrčavši jednu od najboljih ovosezonskih utrka (2. najbolju u karijeri) s rezultatom 10.89! U ovoj utrci nije bio jedini iz našeg kluba, Luka Dubajić je u napetom fotofinišu stigao do 4. mjesta s 11.23, a Jakovu Ragužu pripala je 8. pozicija. 

Svoj prvi nastup na ovom natjecanju imao je Filip Svalina i bilo je to zaista 'vatreno krštenje' u smislu konkurencije koja je bila ispred njega, ali unatoč tomu nije se izgubio ili impresionirao svime navedenim te ponudio još jednu kvalitetnu utrku za njega.

Ciljem prolazi s 9:05,93 što je na razini osobnih rekorda i nastavak jednog kontinuiteta kojeg drži već zadnja 3-4 mjeseca na otvorenom. Plasman je bio 13. mjesto. 

Jedna od rijetkih ovdje koja je uspjela barem malo razgaliti pretežito suzdržanu zagrebačku publiku na 100m prepone bila je Ivana Lončarek koja je ciljem prošla kao 8., ali pružila dobru utrku, na razini ovosezonskih ostvarenja te je njezino vrijeme 13.44.

Uz još pokoju tehničku korekciju za vrijeme utrke, u još preostalih par završnih utrka u ovoj sezoni ima još prostora za bržim rezultatom.

Što se samog natjecanja tiče, ponovno je tu bilo nekoliko vrhunskih međunarodnih ostvarenja uz posebno istaknute onih domaćih kada su u pitanju perjanice Sandra Perković i Sara Kolak koje su nesumnjivo ispunile očekivanja.

Sama atmosfera na natjecanju bila je korektna, u nekoliko navrata i iznad toga, za što su bile zaslužne spomenute zvijezde. Ipak, ostaje dojam kako ipak na nekoj razini emocija ovo nije bilo ni na razini Varaždina i Ekipnog prvenstva Europe što je šteta jer je ovdje bio i veći broj ljudi. No, ne možemo reći da je to neočekivano.

Bilo je tu još stvari koje traže određenu korekciju (ili zamjenu), ali to se pretežito odnosi na tehnički dio natjecanja. Sve u svemu oni koje je zanimala atletika i koji su došli gledati atletiku definitivno su i imali što za vidjeti, a oni koji ne, ako ništa, barem su standardno dobro jeli i pili.

Čestitke našima na ostvarenom tijekom ovog izdanja natjecanja!

  • Natjecanje: IAAF World Challenge Zagreb
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 3.9.2019.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook