Domaća natjecanja

Zaključena sezona nastupima na 20. Europskom prvenstvu u krosu

Europsko prvenstvo u krosu Foto: EAA Europsko prvenstvo u krosu

U Beogradu se održalo 20. Europsko prvenstvo u krosu gdje su od naših članova nastupali Matea Matošević, Nikolina Hrelec, Goran Grdenić i Jure Josipović.

Vremenski uvjeti u Beogradu za 12. mjesec bili su vrlo dobri. Padaline su izostale, neugodni vjetar (za razliku od prošle godine) također, a sunčan dan i temperatura od 5-6 Celzijevih stupnjeva dodatno su pridonijele jednom dobrom izdanju Europskog prvenstva.

Juniorke i juniori: Hrelec i Josipović

Prva je u 10h na 4km (juniorke) startala Nikolina Hrelec koja je u konačnici osvojila 99. mjesto, a vremenski je to 15:14. Za pobjednicom je zaostala 2 minute i 8 sekundi.

Bio je ovo ujedno i posljednji njezin nastup (starijoj)juniorskoj konkurenciji, dobna kategorija koju će zasigurno pamtiti po nizu lijepih događaja, upravo je posljednje dvije godine postizala svoje najbolje rezultate (hrvatska juniorska rekorderka na 3000m zapreke), a ne zaboravimo ni niz nastupa na najvećim međunarodnim natjecanjima kao što su ova europska prvenstva u krosu te svjetsko i europsko juniorsko prvenstvo. Nikolini ostaje dodatno 'zasukati rukave' i naporno trenirati kako bi u (mlađe)seniorskoj konkurenciji mogla biti barem jednako dobra (i bolja!).

Nakon toga krenula je muška juniorska utrka (6km) gdje je naš Jure Josipović trebao pretrčati 6km. Na kraju smo gledali utrku sličnoj onoj kao i prošle godine s obzirom na to da je zauzeo 62. mjesto zahvaljujući istrčanih 19:17. Za dvije pozicije bolji plasman naspram prošle godine, a ima pravo nastupa u ovoj konkurenciji još u 2014. i 2015. godini. Osim toga Jure je sudjelovao u ekipnom osvajanju 12. mjesta, s njim su ekipu još sačinjavali Dino Bošnjak, Ivan Malić i Martin Srša.

Seniorke i seniori: Matea Matošević i Goran Grdenić

U 13:12h za seniorke utrku dugačku 8km Hrvatska je imala predstavnicu u liku naše Mateje Matošević. Start i početak su bili odlični i obećavajući, ali željeni ritam ipak nije uspjela zadržati tako da je ciljem prošla kao 41. istrčavši 28:21. Također malo bolji plasman u usporedbi s prošlom godinom, tada je osvojila 43. mjesto. Ne preostaje joj ništa drugo nego spremiti se još bolje za novu atletsku sezonu te poželjeti joj da izbjegne ozljede koje su je ove sezone spriječile da nastupa na nekim natjecanjima, a samim time i postigne što bolje rezultate.

Posljednji je u hrvatskom dresu na kros stazu izašao Goran Grdenić u najdužoj utrci dana, seniorskoj, dugačkoj 10km. U svom prvom seniorskom nastupu došao je do 77. mjesta s 33:07. Ranije je nastupao u mlađeseniorskoj konkurenciji gdje se trči nešto kraće, 8km. Ujedno je to bio kraj programa i spomenutog izdanja. Organizacijski su stvari dobro funkcionirale, ali ako bi išli nalaziti kritiku, onda bi ona bila da osim natjecatelja,  kros stazu ipak treba više prilagoditi gledateljima koji su u nekim dijelovima utrke bili "zarobljeni" čekajući njezin kraj.

Ostalo je sve bilo na razini, prvenstvo je prošlo bez incidenata i kontroverzi što je za današnje vrijeme čak i rijetkost.

Čestitamo našim članovima i članicama na njihovim ostvarenjima postignutim tijekom današnjeg nedjeljnog dana na jednom velikom i jakom natjecanju kao što je Europsko prvenstvo u krosu!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo u krosu
  • Mjesto: Beograd (SRB)
  • Datum: 8.12.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook