Domaća natjecanja

Wings for Life, Zadar: Murić u povratničkom nastupu do pobjede, Matošević drugoplasirana

Skoro 50km - Goran Murić Foto: ezadar.hr Skoro 50km - Goran Murić

Točno u podne, dvije i pol tisuće trkača startalo je sa "Pozdrava suncu" na zadarskoj rivi u hrvatskoj utrci koja je dio velike svjetske utrke Wings for Life World Run, a posebno su se od naših članova istaknuli pobjednik Goran Murić i drugoplasirana Matea Matošević.

U prvoj utrci nakon ozljede Goran se vratio na najbolji mogući način, pobijedivši u muškoj konkurenciji s istrčanih 49.5km! U ženskoj konkurenciji je Mateu Matošević 'presretač' zaustavio nakon istrčana 36.3km čime je zauzela 2. mjesto. Kad se pogledaju svi rezultati u kategoriji muškaraca i žena, Matea je osvojila 36. mjesto, a Goran 58. mjesto.

Naši najbolji trkači u ovoj utrci istaknuli su zadovoljstvo postignutim jučer, ali prije svega su istaknuli kako je bilo sjajno biti dio ovakve utrke i trčati za one koji ne mogu.

Sve startnine prikupljene od utrke uložit će se u napredna istraživanja leđne moždine i ozljeda leđne moždine. Priprema za cijeli ovaj spektakl trajala pune dvije godine. Predstavljen je pravi izazov trčanju na svjetskoj razini - odsustvo ciljne linije, 34 startne linije u svijetu i 13 vremenskih zona.

Matea i Goran su istaknuli i pohvalili odličnu organizaciju ovog projekta, a mi ćemo se pridružiti čestitkama. Lijepo je za vidjeti kako je ovaj projekt uspio i naravno, nadamo se te veselimo novom izdanju. Čestitamo našim i svim ostalim trkačima koji su se pridružili i prijavili za nastupanje u Zadru.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook