Domaća natjecanja

Vrhovski pobjednica na cestovnoj utrci "162 stube"

Milan Bandić (također nastupao) i trkači/ce na postoljima, među njima Vrhovski i Livaković Foto : Milan Beuk Milan Bandić (također nastupao) i trkači/ce na postoljima, među njima Vrhovski i Livaković

Održala se tradicionalna Cestovna utrka "162 stube", utrka je to Medicinskog fakulteta u organizaciji Sportske udruge studenata medicine, SportMEF-a i Studentskog zbora. Od naših se istaknula Danijela Vrhovski, ali nije bila jedina.

Pobjeda na domaćem terenu

Osim pobjede u ženskoj konkurenciji, Danijela je ostvarila i odličan plasman u sveukupnom (muški i žene) poretku! Pripalo joj je 10. mjesto, a zaslužila ga je zahvaljujući istrčanih 16:32,63. 

Nastupali su i oni nešto mlađi, a to su Josipa Livaković, Petra Štefanović i Luka Livaković. Potonji je ovaj puta bio bolji od svoje sestre. U cilj je ušao s 19:03,08 dok je Josipa kasnila samo dvije sekunde. Time su Luka i Josipa zauzeli 48. odnosno 49. mjesto u sveukupnom plasmanu. Ako ćemo gledati po kategorijama, Josipi je u ženskoj apsolutnoj kategoriji pripalo čak 2. mjesto! Moramo samo napomenuti radi razumijevanja kategorija, postoje apsolutna i "MEF" kategorija, a ova druga odnosi se samo na studente i studentice Medicinskog fakulteta. 

Luka je također još bolje plasiran u muškoj apsolutnoj kategoriji, zauzeo je 35. mjesto. Petra je bila jedna od najmlađih sudionika ovdje (ako ne i najmlađa), a također je ostvarila vrlo dobar plasman u apsolutnoj ženskoj kategoriji gdje joj je pripalo 4. mjesto. Istrčala je 21:04,50, rezultat koji je u sveukupnom poretku vrijedio 68. mjesta.

Ako smo u ovom izvještaju nekoga izostavili, slobodno nam se javite da ispravimo tu grešku. Teže nam je pratiti rezultate bez imena klubova pored imena i prezimena natjecatelja.

Općenito o utrci...

Prenosimo tekst s trcanja.hr : "Staza je duga 4500 metara, a proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice te Schlosserovih stuba. Na taj način utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu Narodnog Zdravlja "Andrija Štampar". Utrka je posebna jer su u stazu uključene stube, njih 162 po kojima je i dobila ime. Staza nije duga pa ukoliko trkač nije najbolje kondicijski pripremljen može je i prohodati, a ipak će nešto učiniti za svoje zdravlje, a zbog svoje neravne konfiguracije dobar je trening za iskusnije trkače.

Pravo sudjelovanja na utrci imaju svi koji žele nešto učiniti za svoje zdravlje, a sudionici se natječu u dvije kategorije, apsolutnoj i kategoriji medicinara. Simbol utrke je srce, koje osim što simbolizira prevenciju kardiovaskularnih bolesti, simbolizira i Valentinovo oko kojeg se utrka održava. Sjetite se na dan zaljubljenih da morate dio ljubavi pokloniti i svom zdravlju, a trčanje je najjeftinija sportska aktivnost i ona kojom se je najlakše baviti. Zbog toga su "162 stube" posebne."

U svakom slučaju, čestitke našima na ostvarenom!

  • Natjecanje: Cestovna utrka "162 stube"
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 16.2.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook