Domaća natjecanja

VIKEND ZA 5 Agrameri i Agramerke do svih pobjeda, juniorski su ekipni prvaci Hrvatske i 9. put uzastopno osvajači Kupa!

Dio još jedne više nego uspješne ekipe na okupu Foto: AK Agram Dio još jedne više nego uspješne ekipe na okupu

Iza nas je Kup Hrvatske i Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke (U20 uzrast) koji se u ova dva dana održao na atletskoj stazi u sklopu SP "Mladost" neposredno prije nego što staza krene u rekonstrukciju.

Iako je i prošle godine bilo izrazito uspješno, ove možemo biti zadovoljniji s obzirom na to da su juniorke vratile svoj ekipni naslov prvakinja Hrvatske, juniori ga obranili 5. godinu uzastopno te smo uz pobjede na Kupu Hrvatske stigli do sveukupno 9. uzastopno osvojenog naslova pobjednika spomenutog natjecanja!

Pojašnjenja radi, ekipno PH vrednuje samo jedan (najbolji) rezultat pojedinca iz kluba prema kriteriju IAAF-ovih bodovnih tablica dok Kup uz svoj propozicijski limit od 5 atletičara-ki po klubu u disciplini i sustavu bodovanja od 1 (12. mjesto) do 12 (1. mjesto) nudi nešto drugačiji tip natjecanja.

Nekada se ekipno održavalo kao "mini" izdanje Kupa, ali sadašnji sustav je po nama bolji jer nudi raznolikost te istovremeno potiče što bolje rezultate. Srećom pa njih nije nedostajalo.

Kup Hrvatske

Na Kupu Hrvatske sveukupno smo osvojili 725 bodova od čega su juniorke 'ugradile' 389 bodova uz 336 bodova juniora. Ujedno je u ovoj kategoriji ove godine bilo bitno napetije, ali juniori su u 2. danu stigli do preokreta i tako osvojili svoj 7. Kup naslov! Pozicija niže pripala je Zagrebu, a na postolju je uz njih bio Kvarner.

S druge strane, serija juniorki traje još duže te je ovo za njih čak 10. uzastopni naslov! Našim djevojkama priključile su se atletičarke Dinamo-Zrinjevca i Slavonije-Žito Osijeka.

Ekipno prvenstvo Hrvatske

Ekipno prvenstvo Hrvatske također je kod juniora donijelo napetije nadmetanje u kojem smo pobijedili osvojivši 13853 bodova što je za malo više od 500 bodova veći broj od drugoplasiranog Zagreba nakon kojeg slijedi Kvarner Rijeka.

Juniorke su bile znatno uvjerljivije s 15030 bodova dok drugoplasirani Dinamo Zrinjevac i trećeplasirana Slavonija-Žito pamte 14295 i 13306 bodova. 

Vrijedi napomenuti da u sustavu ovog natjecanje ove godine nije bilo 3000m hodanje tako da se tu bodovalo samo za Kup.

Jedini na svim postoljima, i to još 1. mjesto

Ponosni i sretni zaključujemo još jedan naporan vikend, kako natjecateljski tako i organizacijski, još jednom se naša generacija uz dobro posložene atletičare i atletičarke po disciplinama od strane trenera pokazala kao uspješnom, štoviše za svrhu ovog natjecanja - stopostotno uspješnom!

Posebno je zanimljivo za primijetiti da u poretku ova dva natjecanja u svim uzrastima od 1. do 3. mjesto jedino smo mi konstanta dok svi drugi generacijski variraju. 

Uz sve to, imali smo i uspješne nastupe izvan konkurencije.

Velike čestitke našim sjajnim i pobjedničkim ekipama, a o njihovim uspjesima možete čitati u detaljnijim izvještajima:

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook