Domaća natjecanja

VIKEND POBJEDA Dominantni na juniorskom Kupu Hrvatske u sve tri kategorije, pobjeda juniora na ekipnom prvenstvu Hrvatske!

Jedna od zajedničkih pobjedničkih fotografija Foto: AK Agram Jedna od zajedničkih pobjedničkih fotografija

Iza nas je vikend u kojem se održalo na neki način novo natjecanje, Kup Hrvatske za juniore i juniorke te Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke, a sve se održavalo paralelno.

Sistem Kupa se nije mijenjao, u poretku od 1. do 12. mjesta potonje donosi 1 bod i tako nižemo do pobjede koja donosi 12 bodova. S druge strane, konačno se ekipno PH za ove kategorije ponovno počelo provoditi po IAAF-ovim bodovnim tablicama tako da smo dobili malo drugačiji format natjecanja.

I zaista, možemo biti zadovoljni postignutim u ova protekla dva dana.

Na Kupu Hrvatske smo stigli do naše uzastopne 8. pobjede u sveukupnom poretku s osvojenih 843 bodova od čega su posebnu dominaciju ponovno iskazali juniori s osvojenim 521 bodom, ali i juniorke su uspjele stići do nove pobjede osvojivši 322 boda. Ujedno je to i novi rekord u uzastopnom osvajanju sveukupnog trofeja! Sveukupno su trofeje na 2. i 3. mjestu pripali AK Dinamo-Zrinjevac i AK Kvarner Rijeka.

U formatu ekipnog prvenstva Hrvatske očekivano su juniori bili posebno dominantni s 15 812 bodova što je za čak 4 tisuće bodova više od drugog pratitelja AK Slavonije Žito iz Osijeka. S druge strane, juniorke su osvojile 15 575 bodova što je u ovom slučaju bilo dovoljno za osvajanje 2. pozicije.

Zaključno, evidentan je porast kvalitete i kvantitete (ne samo kod nas već ostalih klubova) koji smo dobili spajanjem dva natjecanja u jedno što se pokazalo kao pun pogodak i nadamo se kako je to trend koji će zaživjeti i u godinama pred nama te da nas u tom smislu očekuje još bolji odaziv.

Čestitke svima, ali posebno našim ekipama (atletičarima, trenerima, navijačima...) na još jednom uspješnom vikendu u kojem osim ostvarenja u kup i ekipnom smislu, nije nedostajalo ni onih pojedinačnih. BRAVO!

A u moru čestitki isto ide i našem novoukomponiranom spikerskom dvojcu Dominik Grdanjski-Ante Zuanović koji vas je ako ništa, sigurno barem jednu stvar naučio ovaj vikend...

  • Natjecanje: Kup Hrvatske za juniore i juniorke/Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 19./20.5.2018.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook