Domaća natjecanja

VIDEO: Obilježeno 116 godina hrvatske atletike kroz utrke sportskog hodanja uz novi hrvatski rekord Nujić!

Jedna zajednička za kraj Foto: AK Agram Jedna zajednička za kraj

Atletski klub Maksimir i Hrvatska atletska veteranska udruga organizirali su natjecanje za hodače i hodačice na atletskoj stazi u Božjakovini.

Prigoda je bila poziv i za naše članice i članove te je nekoliko njih i nastupalo. 

Najviše se istaknula Linda Nujić u završnoj utrci dana na 2000m hodanje gdje je s 10:25,1 stigla do dvostrukog hrvatskog rekorda - mlađekadetskog (njezin uzrast jer je 2008. godište), ali i kadetskog čime je nadmašila one prijašnje koje je držala također naša članica, Eli Pevec.

Kvalitetan ritam i pametno hodanje recept su za postavljanje novih granica u ovom uzrastu.

Dodatno veseli nastup njezine mlađe sestre Nicol koja još tek limačica i vrlo lijepo se snašla uspješno završivši utrku s 15:02,6.

Prije ove utrke hodalo se na 5000m u šarolikoj konkurencije, od seniorske do kadetske. Među najstarijima očekivano su kolo (pred)vodili Bruno Erent i Ivana Renić s vremenima 21:52,5 i 24:40,0, a bilo je tu i nešto mlađih.

Poput Zane Redžebašić koja je tek kadetkinja i s 30:41,9 pobjeđuje u svojoj konkurenciji. Maja Stura je u prvoj godini mlađejuniorskog staža i zauzela je 2. mjesto spomenute konkurencije s 35:22,5.

Po završetku natjecanja održan je i dio koji se tiče proglašenja u nizu kategorija s obzirom na to da su se na početku održavale i veteranske utrke. Sve možete pogledati i u videu ispod. Čestitamo svima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook