Domaća natjecanja

VIDEO: Nakon kadetskog, 10. godinu uzastopno osvojen i juniorski Kup Hrvatske! Juniorke ekipno 1., juniori 2.

Tradicionalna zajednička pobjednička fotografija Foto: AK Agram Tradicionalna zajednička pobjednička fotografija

Još jedan više nego uspješan vikend za naš klub na dvostrukom natjecanju - Kup Hrvatske i Ekipno prvenstvo Hrvatske za uzraste do 20 godina.

Cjelokupno gledajući ponovno možemo biti zadovoljni tim više što je ovo bio i svojevrsni zaključak domaće sezone kada je stadionska atletika na državnoj razini u pitanju, a iako svi zasigurno nisu bili na jednakoj razini spremnosti, voljni moment ponovno nije bio upitan. 

Posebne izvještaje s natjecanja možete provjeriti na sljedeća dva članka:

Tako smo na Kupu Hrvatske nastavili gotovo pa nestvarnu dominaciju kada su u pitanju pobjede i osvojeni bodovi, a ova je posebno slatka jer je jubilarna deseta!

Juniorke su osvojile 454 bodova ispred drugoplasiranog ASK Split (250) i trećeplasiranog Dinamo-Zrinjevca (158,5 bodova). Posebno je zanimljivo bilo u borbi za 3. mjesto jer su još dva kluba ostala na bod odnosno bod i pol razlike.

Kod juniora je bilo nešto dinamičnije u borbi za 1. mjesto, ali ostajemo i dalje suvereni s osvojenih 403 boda ispred Zagreba (332) dok je 3. bio Kvarner (218).

I tako dolazimo do sveukupnog poretka gdje dolazimo do 857 bodova što je posebno velika količina kada se uzme u obzir razlika naspram 2. i 3. Zagreba i Kvarnera s 467 te 375 bodova.

Jako zanimljivo je bilo u ekipnom djelu kada su u pitanju juniorke gdje smo pobijedili ispred Splita u razlici naših 15370 bodova naspram njihovih 15124. Trećeplasirana ekipa bila je iz Slavonije-Žito (13272). 

Juniori su bili drugoplasirani u ovom natjecanju, Zagreb je zasluženo pobijedio dok smo mi ovdje imali 13664 bodova, a 3. mjesto pripada Kvarneru (12486 bodova).

Kao i obično, unutar ovog članka nećemo za svakoga posebno navoditi bodove (što Kup ili ekipno) radi same njegove preglednosti, sve je vrlo lako dostupno i vidljivo putem rezultata.

  • Natjecanje: Kup Hrvatske/Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 19.-20.9.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook