Domaća natjecanja

Uspješno na zadnjem PPH u 2019: Bartaković i Galić kros prvaci Hrvatske u svojim uzrastima!

Lorena Bartaković, Olja Galić i Lorena Gabrić Foto: AK Agram Lorena Bartaković, Olja Galić i Lorena Gabrić

U Virovitici je i službeno zaključena sezona domaćih natjecanja kada su pojedinačna prvenstva Hrvatske u pitanju.

Prigodno se to dogodilo s nama uvijek dragim trčanjem u prirodi - krosu. Za kraj smo imali ponovno nekolicinu članova koja se 'okitila' medaljama različitog sjaja.

Tako su se ponajviše istaknule Lorena Bartaković i Olja Galić, pobjednice svojih dobnih kategorija!

Tako je Lorena slavila kod starijih kadetkinja (U16) na utrci dugačkoj 2km i to drugu godinu uzastopce te samim time tako potvrdila-obranila svoj prošlogodišnji naslov čime se na najbolji mogući način oprašta od uzrasta gdje nam je svima priuštila vrlo lijepe trenutke, a nadamo se da će toga (i još više) biti u novim godinama (kategorijama) koje slijede.

Za pobjedu je bila sigurna i suverena te ciljem prolazi u vremenu 6:13. 

Kod mlađih kadetkinja svoj sjajan drugi dio sezone na najbolji mogući način zaključila je Olja s pobjedom na distanci 1km i to u vremenu 2:47.

Nije bila jedina naša predstavnica medaljašica! Petra Keleković u svom kratkom atletskom stažu stigla je do brončane medalje, i to s 2:54. Velika se tu borba vodila od 2. mjesta pa nadalje pa se tako vrlo dobro pozicionirala i Lorena Gabrić kao 5. s 2:56 te svakako nije bila daleko od istog. Pamtimo nastup i Gabrijele Knežević, 3:29 je bilo za 33. poziciju.

Kod kadeta je blizu medalje bio i Tin Tumpić, njegovih 5:41 ovdje je vrijedilo 4. mjesta, a do bronce je nedostajala sekunda. Svejedno, dobar nastup za njega, točnije nastavak dobrih nastupa.

Vukančić i Svalina do seniorskih srebra

Katarina Vukančić nastavlja s novim medaljama na krosu te je tako ovdje stigla do naslova seniorske doprvakinje krosa u disciplini dugačkoj 8km! Zaslužila je to vremenom 28:22.

Identičan uspjeh postigao je i Filip Svalina kod seniora koji trče nešto duže (10km), a da nam uspjeh u ovoj konkurenciji bude veći pobrinuo se Petar Bratulić kao brončani. Filip je istrčao 29:31, a Petar 30:09. Uz njih je nastupao još Domagoj Jakopović, 30:48 je vrijeme kojim se pozicionirao kao šestoplasirani.

Kod mlađih juniora na 4km Ivan Vukančić je osvojio 7. mjesto, a istrčao je 12:56 dok Antoniju Belasu 14:10 vrijedi 10. mjesta.

Lijep kraj juniorskog staža označio je Nikola Klarić na utrci dugačkoj 6km gdje je završio ovaj dio karijere s broncom koju je zaslužio istrčavši skoro 18 minuta tj. 18:03. Tako je u posljednje vrijeme zaredao nekoliko medaljaških utrka, a i ostvario osobni rekord kada je staza u pitanju. Može gledati hrabro prema naprijed.

Trčalo se i ispod 1 kilometra, obično je to rezervirano za limače na 800m, a visoko u poretku se našao Luka Knežević kao 6. s istrčanih 2:29.

Čestitamo svim našim članovima i članicama na uspjesima u krosu, a i cjelokupnoj sezoni, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 2.11.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook