Domaća natjecanja

Ugodna večer u Varaždinu: Petters pobjednica na 800m, Topić najbolji na 200m

Suverena Anamarija Petters Foto: Renato Branđolica Suverena Anamarija Petters

Uspješno je održano 1. izdanje atletskog međunarodnog mitinga "Varaždin 2015" na kojem je nastupalo troje naših članova.

Po ugodnom i pomalo sparnom vremenu trčalo se na atletskoj stazi Slobode u večernjim satima, što je u hrvatskoj atletici malo rjeđi slučaj. Pozdravljamo ovakvu inicijativu i nadamo se novom izdanju i iduće godine.

Na 800m Anamarija Petters pružila je bolju i bržu utrku naspram one prije dva tjedna na Kupu Hrvatske za juniore i juniorke. U cilj je ušla s vremenom 2:11,59, neznatno slabije od najboljeg rezultata sezone. Bila je to još jedna u nizu solo utrka za nju što može biti otežavajuća okolnost u potrazi za što boljim rezultatom, ali bit će još utrka na 800m i prilika za što boljim rezultatima.

Zvonimir Topić prvo je trčao 100m gdje je je uz blagi vjetar u prsa (-0.6) ciljem prošao u vremenu 11.10 što je vrijedilo 2. mjesta, a zatim sat vremena kasnije još uspješnije nastupio na 200m. Istrčao je rezultat blizak svom novom osobnom rekordu, 22.33. Postigao je to u najbržoj i najjačoj skupini te tako ujedno i pobijedio na ovom prvom izdanju natjecanja.

Uz njih je ovdje (prije početka) glavnog programa nastupao Antun Rudolf Pavelić na 10000m u ulozi 'zeca', ali cijela ta utrka nije se razvila onako kako je bila zamišljena i nije ju završio do kraja.

Čestitamo!

  • Natjecanje: Varaždinski noćni miting
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 3.6.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook