Domaća natjecanja

TRIPLE-DOUBLE Ferina-Anić u bacanjima-trčanjima kadetskog prvenstva Hrvatske za nove naslove i zlata! (VIDEO)

Jan i Fran Foto: AK Agram Jan i Fran

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete, kadetkinje i mlađe kadete, kadetkinje donijelo je ponovno puno uspjeha za naše mlade atletičare i atletičarke, a među njima su se pojedinačno posebno istaknuli Jan Ferina i Fran Anić.

Novi zlatni 'hat-trick' Ferine

Red je prvo počast dati onom najuspješnijem, Janu, koji je s nova tri pojedinačna zlata ponovio prošlogodišnje uspjehe, i to naravno s još boljim rezultatima.

Program je bio isti, bacanje kugle prvi dan pa bacanje kladiva i diska drugi dan.

Janova kvaliteta u ovoj konkurenciji je iznimno visoka tako da je već bilo izvjesno da će s prvim hicem osigurati pobjedu nakon čega se mogao posvetiti potrazi da oni budu što dalji, a na koncu smo taj vidjeli u 5. seriji kada je izmjereno 17.88.

Drugi dan je u bacanju kladiva bilo malo i kalkuliranja s propuštanjem serija, a na koncu je 45.70 bilo više nego dostatno za nastavak zlatne serije.

Ona je zaključena s diskom na pola natjecanja kada je bacio 55.75 i tako zaključio još jedan svoj uspješni p(r)ohod na ovom natjecanju gdje ga iduće godine neće biti (zadnja kadetska godina), ali da je i u ovim korona vremenima uspio ostavit jedan značajan trag - definitivno jest. Sad je vrijeme za druge uzraste!

Kod žena smo imali dvije predstavnice u bacanju kladiva, Lana Lemešić je bacila točno 38 metara za 4. mjesto, a iza nje je bila Lea Švarbić s 29.14 kao petoplasirana. Najbolja je bila Šljivac iz Slavonije-Žito Osijek.

U bacanju vortexa kod mlađih kadeta istaknuo se Luka Poljak kao šestoplasirani (54.17), a prvi puta je bacao i Leonard Rrasi kao 27. (30.58).

Zato su do medalja stigle naše mlađe kadetkinje u bacanju kugle, Filipa Barun i Anja Dinjar su s 12.04 i 11.50 zaslužile srebrno odnosno brončano odličje!

Bome je i tu bila 'gužva' tako da trebalo je u prva dva hica izborit se za medalju(e)...

Anić povezao zlata na 1000 i 3000m

Prošlogodišnji mlađi kadet Fran sada je u prvoj godini kadetskog staža i uspio se ponovno istaknuti sa svojim nastupima (nakon dvoranskog PH) i na otvorenom.

Tako smo prvi dan gledali uzbudljivu utrku na 1000m gdje se doslovno padalo u cilju, ali Anić je bio prisebniji i s 2:45,10 stiže do novog zlatnog odličja, a na postolju mu se priključio i brončani Niko Zlopaša Mužić (2:47,44). Domagoj Toman je istrčao 3:01,65.

Drugi dan se mirnije trčalo na 3000m, taktički je to bilo i očekivano, a promjena ritma je krenula u završnici gdje Fran ponovno pokazuje potrebnu mirnoću za najbržu završnicu i prolazak ciljem u vremenu 10:05,72.

Sjajno ga je pratio i Niko tako da je ciljem prošao odmah iza njega za novu zasluženu medalju.

Domagoj je ovdje bio još bliže medalji, 4. mjesto i 10:11,60.

Kod žena na 1500m Eva Starman je istrčala 5:10,58 za 8. mjesto.

Čestitamo našim članicama i članovima na svim postignutim uspjesima u spomenutim disciplinama!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete, kadetkinje i mlađe kadete, kadetkinje
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 19.-20.6.2022.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook