Domaća natjecanja

Šrut i Šćur se odlično snašle prvi puta na brdskoj utrci "Boroša 2018"

Šćur i Šrut Foto: AK Agram Šćur i Šrut

S vremena na vrijeme, vratimo se planinskom trčanju i tako pokazujemo da nismo zaboravili na ovaj dio atletike koji na domaćem, ali i međunarodnom polju i dalje ima svoj status i natjecanja.

Tako je došlo i ovo na Sljemenu gdje smo imali Sandru Šrut i Luciju Šćur koje su kvalitetno odgovorile zahtjevima ove utrke tim više što im je to bio debitantski nastup u sklopu cijele priče.

Iako je bila među najmlađim trkačima općenito, Sandru to nije previše sputalo da istrči 1:14:57 čime je osvojila 2. mjesto, a još k tome je u jednom trenu krenula krivim putem tako da bi sigurno vrijeme bilo još brže. Lucija nam je stigla s vremenom 1:23:55.

Tako je Šrut osvojila 2. mjesto, a Šćur 8. mjesto.

Inače se radi o najstarijoj planinskoj utrci koja već pamti 28 godina bogate tradicije održavanja i trčanja. Začetnik, i idejni kreator trke je doajen hrvatskog veslačkog sporta, gospodin Julije Boroša (1932-2013), ujedno i glavni organizator od 1990-2013. U dotadašnjim izdanjima trka se zvala jednostavno – Sljeme, a nakon smrti je u njegovu čast nazvana Boroša.

Više o samoj utrci možete čitati ovdje, tekst ima koju rečenicu više naspram našeg sažetka, ali isplatiti se pročitati (za one neupućene).

Čestitamo našim članicama!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook