Domaća natjecanja

SPEKTAR POBJEDNIČKIH I REKORDNIH ŠTAFETA Agramerke oduševile na 4x100/400m, Agrameri do 11. uzastopnog zlata na 4x400m!

Veći dio medaljaških štafeta na okupu Foto: Renato Branđolica Veći dio medaljaških štafeta na okupu

Završni štafetni dio natjecanja seniorskog državnog prvenstva ponudio je podosta razloga za zadovoljstva, posebno kada je ženski dio priče u pitanju.

Već prvi dan su cure bile sjajne, pobijedile su na 4x100 i to na kakav način, rekordom prvenstava Hrvatske!

Ženski rekordi prvenstva Hrvatske i na 4x100 i na 4x400m

Matea Čerina, Lara Jurčić, Josipa Klišanin i Eva Mačković bila su naša pobjednička kombinacija koja je ostvarila više nego respektabilnih 46.01, a ujedno je to vrijeme zapravo i drugo najbrže ikada u povijesti hrvatskih klupskih štafeta ove discipline.

No eto, na samim prvenstvima, nitko nikad nije bio ovako brz što dovoljno govori o inspiraciji ovih mladih djevojki koje su bile više nego inspirirane, a samim time i dovoljno brze za veliku pobjedu. Čak je to i 19. vrijeme svih vremena u Hrvatskoj na TOP20 ljestvici koja obuhvaća i klupske i reprezentativne rezultate, a klupska su sad samo dva. Aktualni hrvatski rekord 45.61 i naše vrijeme.

Ono što dodatno veseli da usprkos dobrim izmjenama tu i dalje ima prostora da budu još bolje što samim time sve govori i ideji da rezultat može biti još bolji čemu uvijek težimo.

Posebno je zanimljivo da je ona i prva, do sada smo imali sve uzrasne pobjede i jedina koja nam je nedostajala je upravo ova na seniorskom prvenstvu, ali sada je i to nešto što možemo skinuti sa 'to-do' liste.

Već na polovici utrke smo imali veliko vodstvo koje je samo pametno trebalo sačuvati do kraja.

Kada dobro započneš sa štafetnim natjecanjem onda treba dobro i završiti, a najbolju demonstraciju toga smo vidjeli na 4x400m gdje su se Lari i Evi priključile Tara Marković i Laura Matko te smo u toj sinergiji stigli do novog zlata i obrane prošlogodišnjeg naslova najbolje štafete u Hrvatskoj!

Zapravo smo poveli već na prvoj izmjeni kada je Tara palicu predala Evi koja je tu prednost povećala dok su je Laura i Lara uspješno zadržale do samog kraja tako da Jurčić prolazi ciljem u vremenu 3:42,77 čime smo u dva dana stigli do drugog rekorda prvenstva i činjenice da nitko nikad nije ovako brzo trčao štafetu 4x400m na prvenstvu Hrvatske! 

Osim toga, u ovom trenutku se radi i o 4. mlađeseniorskom rezultatu Europe spomenute discipline što jasno sugerira kvalitetu ostvarenog rezultata.

Dodatan argument navedenom je i činjenica koliko su svi otišli korak naprijed u godinu dana, naše prošlogodišnje vrijeme (3:46,97) ovdje bi bilo dovoljno 'tek' za broncu.

Ipak, naš sastav je uspješno odgovorio novom izazovu i tako ponovno iz nefavorizirane pozicije ostvario novu veliku, veliku pobjedu. Kad se da više nego u pojedinačnim utrkama, onda se može, ova štafeta je najbolji primjer navedenog.

Naravno, u slučajevima spomenutih disciplina, sve su to i rekordne utrke na razini našeg kluba općenito.

Nastavak nestvarne serije na 4x400m (M)

Nakon toga se trčala muška 4x400m štafeta gdje smo usprkos izostanku tri prvotimca u Agramu I uspjeli doći do nastavka nevjerojatnog niza koji sugerira da je ovo naša 11. pobjeda po redu!

Ovogodišnji zlatni dečki su Vito Kovačić, Nino Blažić, Hrvoje Čukman i Dominik Jezernik, oni su zajedničkim snagama istrčali 3:17,72 i tako nas ipak uspjeli zadržati na tronu i ovu godinu.

Posebno je tu važnu ulogu odigrao Čukman koji je imao i najbržu dionicu tako da nam je to podosta značilo u onom završnom nadmetanju i zadržavanju prednosti za naslov.

Ono što posebno imponira je zanimljiv podatak, a to je kako ova čudesna serija počinje 13. srpnja 2014. godine i tada do našeg prvog zlata na 4x400m stižu Mateo Kovačić, Yann Eloi Senjarić, Milan Kotur i - Hrvoje Čukman.

Prošlo je već više od 10 godina, Hrvoje je i dalje tu, drži visoku razinu i kvalitetu, a u moru ovih spomenutih izostanaka koje smo spomenuli, definitivno ako nam je kad trebalo iskustva i pravog tempa utrke, to je bilo sad. Kontinuitet i klasa koja traje i to može biti samo odličan poticaj mlađim dečkima koji su bili u ovom sastavu da jednog dana upravo oni odigraju upravo ovakvu ulogu.

Nije to bilo sve, u istoj utrci stižemo do još jedne medalje, Jurica Kovačić, Bartol Belošević, Dominik Lubenjak i Bruno Šešerko brončana su kombinacija, 3:34,28. Time je Jurica ovo natjecanje zaključio s 3 brončana odličja.

Dan ranije vrlo dobri smo bili i na muških 4x100m sa sastavom Matija Frković, Bruno Šešerko, Dominik Lubenjak i Vito Kovačić. Oni su na kraju došli do vremena 41.90, a to je bilo dovoljno za obranu naslova doprvaka ovdje, jedino brža je očekivano bila Sloboda, 41.84.

U svakom slučaju u svakoj od štafeta smo bili na postolju i sve smo završili sa svim sjajevima medalja, a dominira onaj zlatni. Ponovilo se, bravo, bravo i bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Karlovac
  • Datum: 29.-30.6.2024.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook