Domaća natjecanja

Sjajni Agrameri i Agramerke do 4. uzastopnog naslova na Ekipnom PH u krosu!

Tradicionalna zajednička fotografija s natjecanja Foto: AK Agram Tradicionalna zajednička fotografija s natjecanja

U Gornjoj Stubici se održalo Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu gdje su naši atletičari i atletičarke ponovno briljirali te s pobjedama u muškoj i ženskoj konkurenciji stigli do sveukupne pobjede!

Sveukupno je osvojeno 70 bodova, od toga 39 bodova u muškoj konkurenciji i 31 bod u ženskoj konkurenciji. Ovoj dobroj bodovnoj prednosti pridonijelo je 5 pobjeda (9 bodova) u sveukupno 12 kategorija, jedno 2. mjesto (6 bodova), četiri  3. mjesta (4 boda), jedno 5. mjesto (2 boda) te jedno 6. mjesto (1 bod).

Tako je nastavljen kontinuitet pobjeđivanja na najcjelovitijem Ekipnom prvenstvu Hrvatske s obzirom na to kako je ovo jedino ekipno natjecanje u kojem su obuhvaćene sve dobne kategorije, od mlađih kadeta i kadetkinja do seniora i seniorki (koji imaju dvije utrke, 4km te 8 ili 12km). Zato nam ova pobjeda puno znači i ponosni smo na nju. Osvojen je 4. naslov za redom, a budite sigurni kako ćemo i iduće godine težiti novim vrhunskim ostvarenjima i ponovno ćemo pokušati biti jednako uspješni!

Naši mlađi juniori otvorili natjecanje pobjedom

Proteklih godina se 12 sati nametnuo kao termin početka natjecanja, a time su se vodili i ovogodišnji organizatori iz Atletskog kluba Rudolf Perešin (vrijedi spomenuti kako je organizacija bila na razini). Na startu utrke bili su mlađi juniori (4km) među kojima je bilo šestero naših atletičara, Julijan Kralj, Filip Svalina, Vedran Muhar, Hrvoje Čukman, Antonio Kovačić i Danijel Zečević.

Filip je ponovno utrku krenuo nešto brže od ostalih i nametnuo sam sebi svoj ritam, na kraju je ponestalo snage za plasman u samom vrhu, ali u konačnici je ušao u cilj kao sedmoplasirani s vremenom 14:21. Najbolji od naših bio je Julijan koji je osvojio 2. mjesto istrčavši 14:01!

Za pobjedu u ovoj kategoriji trebao nam je još jedan trkač među prvih deset, to je pošlo za rukom (i nogama) Vedranu Muharu, njegovih 14:31 vrijedilo je 9. mjesta. Natjecanje nije moglo bolje započeti, ostvarena je prva pobjeda! Kasnije su u cilj ušli Hrvoje (18. mjesto - 15:31), Antonio (19. mjesto - 15:45) i Danijel (21. mjesto - 15:47).

Naše mlađe juniorke (2km) su sveukupno bile petoplasirane. Predvodila ih je Katarina Vukančić kojoj je pripalo 3. mjesto, a zaslužila ga je ušavši u cilj s vremenom od 7:42! Druga naša najbolja ovdje je bila Marija Hartl na 16. mjestu s 8:26, Ana Marija Kisegi je zauzela 23. mjesto istrčavši 8:45 dok je Iva Marija Sobočanec s 8:54 došla do 26. mjesta. 

Kod starijih juniora (8km) prvi u cilj od naših je stigao Mateo Kovačić kao šestoplasirani (31:34). Sekundu kasnije ulazi sedmoplasirani Dario Rudec i jednako tako sekundu kasnije ciljem je prošao osmoplasirani Domagoj Vujčuf. Nešto kasnije dolazi Fran Topol na 11. mjestu s 33:28. On se kroz prvi dio utrke nalazio i na boljim pozicijama od one konačne, ali za nešto bolji plasman nedostajalo je više utrka i treninga 'u nogama'. Odmah iza njega je Filip Grčić, njegovo vrijeme je 34:14. Kad se sve zbrojilo i oduzelo našim juniorima pripao je trofej za 3. mjesto!

Starije juniorke također jedne od pobjedničkih ekipa

Pobjedničkim navikama vratili smo se s nastupom starijih juniorki (4km)! Naša najbrža natjecateljica u današnjoj utrci bila je Ana Fortuna koja je s 15:57 stigla do 2. mjesta! U početnoj fazi utrke stvorila se jedna skupina trkačica, ali što se utrka bližila svom kraju to je Ana bila sve brža i brže te se na kraju i u potpunosti odvojila i zasluženo osvojila visok plasman. No za pobjedu nije bila dovoljna samo njezina dobra utrka.

Zato se odmah iza nje na 3. mjestu pozicionirala Anamarija Petters koja je također relativno sigurno svoje mjesto zadržala do samog kraja utrke. Njezino vrijeme s kojim je ušla u cilj bilo je 16:21. Za konačnu potvrdu pobjede pobrinula se treća naša najbrža danas, Sonja Škevin kao sedmoplasirana (17:28), a svoju ulogu odigrale su i Nika Rakić te Katarina Ivšac koje su se plasirale nakon Sonje. Nika (17:37) je bila 8., a Katarina (17:52) 9. Time je našim starijim juniorkama pripala ekipna pobjeda kao i prošle godine.

Nakon utrka od 2km do 8km uslijedile su one nešto kraće, mlađi kadeti su trčali 1km. Do novog trofeja (za 3. mjesto) mlađe kadete vodio je Jurica Mučoli koji je ciljem prošao kao trećeplasirani! Svoju (ali i ekipnu) poziciju osvojio je zahvaljujući vremenu 3:25. Idući od mladih Agramera u cilj su ušli Marko Orešković i Ivan Vukančić u vremenu 3:41 (17. i 18. mjesto) s tim da je Marko ovaj puta bio za djelić sekunde brži. Antonio Frančić je bio 26. s 3:51, a od 32. do 34. mjesta poredali su se Mateo Jurišić (3:58), Krešimir Hartl (3:59) i Jure Čutura (4:00).

Nije to sve, 40. mjesto pripalo je Marku Fortuni (4:09) i 45. mjesto Luki Dubajiću (4:15). Većina ovih mlađih kadeta rođeni su 2002. ili 2003. godine što bi značilo kako bi ih vrlo lako mogli i iduće sezone gledati u ovoj utrci koja definitivno zna biti nezgodna za ove uzraste. Pogotovo jer u toj dobi nije uvijek tako jednostavno procijeniti snagu i "zamke" na stazi.

Slično vrijedi i za mlađe kadetkinje, razlika je jedino u duljini staze, one trče 800m. Odlično se snašla Eli Pevec koja je osvojila 3. mjesto u ovoj utrci, a vremenski to iznosi 2:41! Nakon nje slijedi skupina od tri mlade Agramerke plasirane od 27. do 29. mjesta, a to su Marta Bošnjak (3:02), Hana Ostojić (3:03) i Lea Glas (3:04). Samo sekundu sporija bila je Josipa Molnar na 31. mjestu, a Jana Hrnjak i Ana Petrović su 37. i 38. s vremenima 3:09 i 3:10. Blizu je i Bruna Janček kao 44. s vremenom 3:13.

Po dobrom starom običaju utrke najmlađih bile su najbrojnije stoga ne čudi kako su bodovne razlike u plasmanima ne baš tako velike. Našim mlađim kadetkinjama na kraju je pripalo 6. mjesto. Kao i kod mlađih kadeta, mnoge od naših mlađih kadetkinja pravo nastupa u ovoj konkurenciji imat će i u 2015. godini.

Uvjerljivi stariji kadeti

Stariji kadeti su trčali 1500m, a naša ekipa ostvarila je poprilično uvjerljivu pobjedu! Zlatko Kožuhar je taktički bio na visini zadatka, na vrijeme je pojačao i ubrzao svoj ritam te tako pobjedonosno ušao u cilj! Vrijeme pobjednika danas je bilo 4:37. Njegov godinu dana mlađi kolega također se istaknuo s vrlo dobrom utrkom, Nikola Klarić je također pokazao kako zna dobro 'finiširati' i stigao je u cilj kao drugoplasirani!

Pohvale idu i Svenu Cepušu koji je u svojoj prvoj ovakvoj utrci u životu krenuo poprilično brzo i beskompromisno. Nije to bio nerezonski potez, Sven je na kraju osvojio 6. mjesto te tako zatvorio naš pobjednički 'trokut'. Josip Hrelec je s 5:20 stigao do 21. mjesta, a Juraj Polanšćak 25. mjesta (5:22). Niz nastavlja Maksimilijan Međimorec s 5:42 i 34. mjestom, a odmah iza njega svoje mjesto našao je Josip Šuflaj u vremenu 5:43. Sedam sekundi sporiji bio je Gordan Beljić, a to je vrijedilo 39. mjesta.

Starije kadetkinje trčale su nešto kraću dionicu od 1 kilometra. Karla Puljko bila je najbrža od naših, od početka utrke zauzela je svoje mjesto među vodećima, a na kraju kada se utrka 'lomila' sjajnim je finišem osigurala svoje 3. mjesto!

Josipa Livaković je druga najbrža Agramerka s 3:48 i 11. mjestom, zatim slijedi Kristina Fortuna na 23. mjestu (3:56). Među prvih 30 bila je još i Vita Borković kao 29. s istrčane točno 4 minute. Lucija Šola i Maja Zečević su 38. i 39., a istrčale su 4:10 i 4:11. Od Maje je sekundu sporija bila Hanna Alagić i tako zauzela 41. mjesto, Petra Štefanović je bila 47. (4:18), a na 'okruglom' 50. mjestu je Evita Prtenjača s 4:22. U izuzetno brojnoj spomenutoj konkurenciji naše kadetkinje su osvojile 3. mjesto!

Hrelec i Josipović najbrži seniori na 4km

Preostale četiri utrke bile su namijenjene seniorima i seniorkama. Prvo je startala utrka seniorki na 4km. Prvo ime naše ekipe bila je Nikolina Hrelec koja je po n-ti put demonstrirala moć svog finiša kojeg smo imali priliku vidjeti u posljednjih 200tinjak metara, ujedno je to značilo i pobjedu u ovoj konkurenciji! Vrijeme kojim je ušla u cilj je 15:28.

Romana Tea Kirinić se posljednjih dana uoči krosa više bavila svojom bolešću nego treninzima, ali nije ju to spriječilo da danas dođe i osvoji 4. mjesto (16:59). Iduća od naših ciljem kao osmoplasirana prolazi Samanta Kovačević koja je sa spomenutim plasmanom i rezultatom 18:21 riješila pitanje pobjednika u ovoj dobnoj kategoriji. Ponovila se prošla godina i naše seniorke ponovno su osvojile 1. mjesto! Dorotea Lukačević je na kraju zauzela 18. mjesto ušavši u cilj s rezultatom 20:21. 

Kod seniorskih 4km je također osvojeno pojedinačno 1. mjesto, za to se pobrinuo Jure Josipović koji je vodio od prvog do zadnjeg metra! Slobodno možemo napisati kako njegova pobjeda u ovoj utrci nije bila upitna, a pritom ne zaboravljamo spomenuti njegovo pobjedničko vrijeme od 13:01. Sljedeća naša dva trkača bila su Juraj Kralj i Andrea Fazlić, oni su osvojili 12. i 13. mjesto. Nešto brži je bio Juraj s 14:14, Andrea je 3 sekunde kasnije ušao u cilj.

Nakon 4 godine na kros se vratio Milan Kotur kojem ovo zasigurno nije primarna disciplina, ali ekipna natjecanja ponekad traže poneko žrtvovanje. Nije Milan bio jedini danas. Što se utrke tiče, sa 15:23 je zauzeo 23. mjesto, a odmah iza njega je svoj plasman ostvario Anton Strmečki-Stakor istrčavši 15:29. Šesti naš trkač ovdje je bio Lovro Kočila - 16:22 i 27. mjesto. Sveukupni poredak u ovoj dobnoj kategoriji kaže kako je našim seniorima na dionici od 4km pripalo ekipno 3. mjesto!

Matea Matošević očekivano je osvojila 2. mjesto u posljednjoj i najdužoj ženskoj utrci dana (8km)! Spomenutu dionicu istrčala je za sveukupnih 30:29. Idući plasman, 3. mjesto pripada direktorici Ljiljani Ćulibrk koja je to osigurala s istrčanim vremenom 32:16. Jedna od onih koja je također muku mučila s bolešću bila je naša trenerica Antonija Žalac, treći član ekipe u ovoj utrci. Ona je u konačnici spomenutu dionicu istrčala za 37:43 i time osvojila 8. mjesto. Tako su seniorke na ovoj dionice dobile trofej za 2. najbolju ekipu!

Što se same utrke tiče, nije tu bilo nekih pretjeranih uzbuđenja po pitanju plasmana, velika većina njih definirana je u prvoj polovici utrke i kasnije nismo gledali nikakve značajne promjene.

Pobjeda seniora na 12km za potvrdu sveukupne dominacije

Natjecanje je zaključeno utrkom na 12km, nastupali su Goran Grdenić, Antun Pavelić, Bruno Erent i Zoran Poznanović. Goran je ostvario najbolji plasman, pripalo mu je 2. mjesto s istrčanih 41:41! Tik do njega 3. mjesto pripada Antunu s 42:37, Bruno je šestoplasirani s 44:30, a Zoran je u cilj ušao kao 21. istrčavši 50:35.

Na kraju je to bila njihova uvjerljiva i zaslužena ekipna pobjeda čime smo na simboličan način završili ovosezonsko Ekipno prvenstvo Hrvatske s obzirom na to kako smo i sveukupno ponovno uvjerljivo slavili!

Velika većina današnjih utrka bila je užitak za gledati od najmlađih do najstarijih članova u čijim utrkama nije nedostajalo hrabrih i požrtvovnih nastupa. Podrška je uvijek na razini, a u navijanju znamo tko je bio najglasniji. Uostalom, sve se vidjelo i čulo na podjeli trofeja za mušku, žensku i sveukupnu pobjedu.

Zahvaljujemo svakom od naših atletičara i atletičarki, bez njihovih nastupa ne bi bilo ovog najblaže rečeno sjajnog postignuća! Jednako tako riječi hvale zaslužuju i treneri, poprilično je jasno kako se u klubu kvalitetno trenira i radi.

Velike čestitke na svemu ostvarenom tijekom natjecanja (i u konačnici na samoj sveukupnoj pobjedi), zaslužujete svaku pohvalu!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Gornja Stubica
  • Datum: 8.2.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook