Domaća natjecanja

RIJETKO VIĐENO Bošnjak, Babić i Kardum izdominirale na mlađejuniorskom dvoranskom visu! (VIDEO)

Lea Babić - Marta Bošnjak - Ana Kardum Foto: AK Agram Lea Babić - Marta Bošnjak - Ana Kardum

Rijeka je započela seriju domaćinstva pojedinačnih prvenstava Hrvatske u dvorani s mlađejuniorskim dvoranskim prvenstvom (U18) Hrvatske na kojem smo izvanredno započeli sezonu osvojivši 2 zlatne medalje, 1 srebrnu i 6 brončanih!

Jedna od pomalo čudnijih disciplina ovog natjecanja svakako je bio ženski skok u vis na kojem je svojevrsna novost od ove godine da su zadane početne visine (u ovom slučaju 1.40m) prije samog natjecanja na što nažalost neke od natjecateljica nisu bile spremne. No, zato naš zlatnosrebrnibrončani trio jest pa smo tako doživjeli spektakularni visaški 'hat-trick' (znate da kod nas sve vezano uz tri mora biti odmah i ova terminologija).

Marta Bošnjak tako je uspješno obranila svoj prošlogodišnji naslov mlađejuniorske dvoranske prvakinje Hrvatske te je i drugu godinu zaredom najbolja od prisutnih djevojki na ovom natjecanju.

Nakon nešto malo slabijih izdanja u sezoni na otvorenom, čini se da u dvorani uvijek dođe na svoje te je kroz današnje natjecanje skakala na razini svojih najboljih ostvarenja i završila svoj nastup na 1.62m uz dobre pokušaje na 3cm većoj visini. 

S druge strane, Lea Babić očigledno se odlično osjeća u Rijeci, tu je u 9. mjesecu prošle godine na otvorenom skočila 1.59m da bi sada na gotovo istoj lokaciji isto ponovila, ali u dvoranskim uvjetima čime je značajno poboljšala svoj osobni rekord za ovaj dio sezone. Bilo je tu 'čupanja' na visini 1.45m (iz trećeg pokušaja), ali nakon toga stvari su počele izgledati sve bolje i bolje za nju.

Ana Kardum još uvijek je kadetkinja, ali i ona je danas iskoristila priliku i sa skokom od 1.53m zaslužila svoju brončanu medalju čime je dala završni pečat ovoj zaista rijetko viđenoj dominaciji gdje su sve tri naše članice bile na postolju jednog dvoranskog prvenstva Hrvatske. Pitanje je naravno kada će se to idući put i dogoditi, ali treba uživati u ovoj potvrdi talenta i vrijednosti naših skakačica.

Brončane Ivkić i Mačković

Lea je kasnije nastupala i na 60m gdje je istrčala 8.73, a nešto brža bila je i Paula Herceg s 8.52. Očekivano je najbrža od naših bila i jedna od kandidatkinja za medalju, Eva Mačković. Ona se kvalificirala u finale istrčavši 7.97 što je, zanimljivo, identičan rezultat osobnom rekordu, ali na otvorenom. Dvoranski je ovime poboljšan.

Finale je ponudilo i jedan pogrešan start koji je imao djelomičnog utjecaja na našu članicu pa je izostala nešto bolja reakcija u ponovljenom pokušaju. Ipak, iako je 'zaspala' na početku, uspjela je kroz utrku približiti se vodećima i osvojiti brončanu medalju (8.01).

Paralelno s ovim nastupala je i na skoku u dalj gdje je čak tri puta uspjela skočiti identičan skok od 5.08 čime je bila šestoplasirana, a odmah iza nje plasirala se Marta Ivkić skokom od 5.05. Paula je kroz ovo vrijeme imala ponešto problema s ozljedom, ali željela je skakati i isprobati uvjete skakanja u samo 2 serije nakon čega slijede 3 najbolje (kada je više od 20 natjecateljica ovo vrijedi, a prijavljeno je bilo čak 31 mlađih juniorki tako da je to bio jedan pravi skakački mini-maraton). 

Ovdje smo gledali i visašice, Ana je skočila 4.87 za 9. mjesto, a najbolja od svih naših bila je Bošnjak skočivši 5.17 čime je kao četvrtoplasirana bila i nedaleko od medalje. 

Zato je Ivkić bila još uspješnija ranije na troskoku gdje je osvojila svoju prvu pojedinačnu medalju, brončanog sjaja, a zaslužila ju je najboljim skokom iz prve serije od 10.41. 

Marta Ivkić desno

Lucija Leko i Lea Vekić bacale su kuglu i osvojile 5. odnosno 9. mjesto. Lucija je bacila najdalje do 10.87, a Lea 9.60. 

Čestitamo našim djevojkama na postignutim uspjesima, kako po pitanju medalja-plasmana tako i rezultata!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 20.1.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook