Domaća natjecanja

Rezultati s natjecanja "Brže, više, jače"

Logo zagrebačkog mitinga Foto : zagreb-meeting.com Logo zagrebačkog mitinga

"Brže, više, jače" natjecanje je koje se održava prije (i dvije discipline tijekom) početka Hanžekovićeva memorijala. Tako je bilo prošle godine, a u vrlo sličnom konceptu natjecanje se održalo i ove godine.

Prije početka izvještaja koristimo priliku kako bi pohvalili svakoga tko je bio dio 62. Hanžekovićevog memorijala. Organizacija je bila na vrhunskom nivou, još bolja nego prošle godine, a uz to smo mogli uživati u nastupima brojnih atletskih zvijezda, bilo domaćih, bilo stranih. Uživali smo, uživati ćemo i iduće godine. U to uopće ne sumnjamo.

Stariji kadeti

Na 60m nastupali su Jakob Franjo Kulić, Karlo Jednačak i Filip Orlović. Jakob je u cilj ušao kao prvoplasirani i tako pobjedio s 7.68! Karlu je ovaj puta pripalo 3.mjesto, njegovo istrčano vrijeme je 7.86. Filip je sveukupno bio šestoplasirani, a istrčao je 8.30.

Filip Svalina i Kruno Marić nastupali su na 1000m i osvojili 3. odnosno 4.mjesto. Filip je istrčao 3:00,33 dok je Kruno svoju utrku završio s 3:10,35. Na dalju je Ante Zuanović skočio puno bolje u usporedbi s posljednjim nastupom u Varaždinu (kvalifikacije Kupa Hrvatske). Tamo je najbolji skok bio 4.79, a jučer je očito bio raspoloženiji jer je osvojio 2.mjesto s 5.23! Uz njega je nastupio još Mario Šimunović i osvojio 4.mjesto sa najboljim skokom 4.94.

Na kugli (4kg) apsolutna dominacija u režiji već poznatog kadetskog trija Luka Bulaja-Ermin Hasanović-Arijan Islami. Samo što je ovaj puta poredak nešto drugačiji za razliku od prošlog natjecanja. Prvog treba spomenuti Ermina koji je jučer briljirao i završio natjecanje s 14.50 (osobni!), rezultat kojim je ostvario uvjerljivu pobjedu! Arijan je također ostvario bolji rezultat, osvojio je 2.mjesto s bačenih 13.28. Najmanje raspoložen očito je bio Luka, najdalje je jučer bacio 12.97 čime je zauzeo 3.mjesto. Nešto slabiji rezultat, ali plasman je i dalje više nego dobar. Ne sumnjamo kako će u Čakovcu (finale Kupa Hrvatske) biti još bolji.

Starije kadetkinje

Sjajno je vidjeti kako u Zagrebu imamo tri najbrže atletičarke na 60m! Najbolja je bila Dora Filipović (8.21), zatim slijedi drugoplasirana Iva Šakić (8.72) i na trećem mjestu je Karla Anić (8.77). 

Marija Hartl bila je najbrža na 1000m, njezinih 3:06,98 bilo je nedostižno za sve ostale natjecateljice. Među njima su nastupale Ana Glavaš (3.mjesto - 3:21,30) i odmah iza nje slijedi Petra Đurđević 3:28,53. Nakon 600m sve tri su pokazale kako se dobro snalaze i u ovoj nešto dužoj disciplini.

Još jedna u nizu pobjednica u ovoj kategoriji je Lara Juriša, na dalju je najdalje skočila do 4.87. U zadnje vrijeme Lara samo niže pobjede, nakon dvije pobjede u Varaždinu, evo jedne i u Zagrebu. Neka samo tako nastavi! Uz nju je u istoj disciplini nastupila Lara Jednačak, na kraju je zauzela 5.mjesto s rezultatom 4.30. 

Na kugli (3kg) imali smo čak četiri predstavnice i sve su se pozicionirale među prva četiri mjesta! Najbolja je bila Antonela Popko (12.08), zatim slijedi Ana Marija Bonić (11.83 - osobni!)), trećeplasirana je Laura Štefanac (10.57) i četvrto mjesto pripada Ani Šarić (10.20). U svakom slučaju, lijepo je (nama) vidjeti kako su naše starije kadetkinje pobjedile u svakoj od disciplina. 

Mlađi kadeti

Na 60m nastupali su Lovro Vlahović i Mario Zeba. Lovro je istrčao 8.19 s kojim je osvojio drugo mjesto. Jednako vrijeme istrčao je i njegov konkurent koji je pobjedio, ali presudila je "igra desetinki, stotinki i tisućinki". Mario je zauzeo 8.mjesto, ali također je vrlo lako to moglo biti 6. ili 7.mjesto. Na kraju su odlučile sitnice. Drago nam je što smo ponovno gledali mlađekadetske prvake u štafetama (4x60m i 4x200m).

Publika je imala priliku vidjeti još jednog mlađekadetskog prvaka, Zlatka Kožuhara. Nastupao je upravo u disciplini gdje i ima ovogodišnje mlađekadetsko zlato, a to je 600m. Opravdao je ulogu favorita i pobjedio s 1:46,01. Uz njega su nastupali Nikola Klarić i Luka Livaković. Nikola je bio brži s 1:52,91, bio je to rezultat vrijedan trećeg mjesta. Luka je u cilj ušao s 2:02,35 i time je osvojio 5.mjesto.

Bruno Penezić je jučer nastupao samo na visu, ali i to je bilo dovoljno da vidimo zašto je peterostruki mlađekadetski prvak! Lakoćom je pobjedio preskočivši 156cm. Martin Matković je preskočio 120cm i podijelio 6.mjesto s još jednim natjecateljem.

Mlađe kadetkinje

Još jednu u nizu pobjeda koje su upisale naše atletičarke brojimo i na 60m. Za to se pobrinula Karla Puljko, prvoplasirana s 8.90. Odmah iza nje imamo i drugoplasiranu Arijanu Baronicu, njezin rezultat je 8.97.

Dodate li još jednu nulu iznad spomenutoj disciplini dobivate 600m, a tamo također imamo dvije atletičarke na prvom i drugom mjestu! Pia Ocvirk također je opravdala ulogu favorita i pokazala zašto je ove godine osvojila zlato u istoj disciplini. Pobjedila je s 1:46,65, a blizu je i Josipa Livaković, jučer drugoplasirana. Njezino vrijeme je 1:48,11. U ovoj disciplini pamtimo i nastup petoplasirane Aleksandre Stefany Bižić (1:56,11).

Tea Seletković također je bila jedna od onih koji su ostvarili bolji rezultat jučer nego prije četiri dana. Na visu je pobjedila s preskočenih 143 dok je 3.mjesto pripalo Emi Glas, ona je preskočila 135cm.

Limači i limačice

Njima je pripala čast da se natječu neposredno nakon službenog otvorenja mitinga. Kod limača na 60m su od naših članova nastupali Lovro Fulgosi, Marko Orešković i Ivan Doko. Lovro je u ovoj utrci bio najbrži od naših, pripalo mu je 5.mjesto zahvaljujući istrčanih 9.89. Pozicija niže pripada Marku, on je istrčao 10.02. Ivan je kroz cilj prošao kao osmoplasirani, istrčano vrijeme je 10.23.

Kod limačica su nastupale Marta Crnković i Franka Franjić. Nešto brža bila je Marta, ona je s 10.08 osvojila 4.mjesto dok je Franka s istrčanih 10.62 zauzela 8. poziciju.

Čestitamo svima na uspješnim nastupima, pobjedama, plasmanima i postignutim rezultatima! Ostvareno je zaista puno pobjeda, rijetko se može vidjeti takva dominacija, a zasluge svakako idu i našim trenerima odnosno trenericama. Bravo!

  • Natjecanje: 62. Hanžekovićev memorijal (+
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 4.9.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook