Domaća natjecanja

Poznanović na Zagrepčanki 512

Logo "Zagrebčanke 512" Foto : zagrepcanka512.trcanje.hr Logo "Zagrebčanke 512"

Po prvi puta u Hrvatskoj se održala utrka stepenicama u zgradi Zagrepčanke na kojoj je sudjelovao naš Zoran Poznanović.

Zoran je sveukupno zauzeo 12. mjesto, a u M35 kategoriji mu pripada 4. mjesto. Start utrke je počinjao u prizemlju, a završavao na zadnjem katu pri čemu je trebalo proći čak 512 stepenica do 26. kata Zoranu je to uspjelo u vremenu od 3:17.

U svijetu inače ovakve utrke nisu rijetkost, neke čak imaju tradiciju iza sebe, poput one koja se održava u New Yorku tj. Empire State Buildingu. Upravo početkom godine je tamo održano 35. izdanje. Zagrebčanka 512 je još daleko od toga, ali od broja 1 se počinje. Spomenimo još kako se u Empire State Buildingu trči još duže s obzirom na to kako vas cilj čeka tek nakon što prođete 1576 stepenica!

Utrku je organizirala udruga Aktivan život, a ideja je u svakom slučaju za pohvalu jer ovakve utrke su za naše prostore jedinstvene, a pritom i zanimljive. Tome je sigurno pomogla činjenica da su organizatori osigurali mogućnost "live rezultata" dok je utrka trajala. Drago nam je vidjeti i čuti kako su naši mediji prepoznali ovu utrku, interesa nije nedostajalo i to je također odlična vijest. U organizaciji ove utrke aktivno je sudjelovao i naš član Goran Murić, stoga nas ne čudi kako je sve proteklo u najboljem mogućem redu.

Lijepo je za vidjeti kako se u Zagrebu pokreću i događaju neke nove stvari, poput ove današnje utrke i primjerice nedavno održane noćne utrke. Nadamo se održavanju tijekom idućih godina i jednako tako bilo bi lijepo da se i u nekim drugim gradovima započne s organiziranjem ovakvih natjecanja.

Na kraju nam još ostaje za čestitati Zoranu na sudjelovanju, ali i odličnom postignutom rezultatu i plasmanu!

  • Natjecanje: Zagrepčanka 512
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 15.12.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook