Domaća natjecanja

Pobjednički kraj sezone dvoranskog hodanja: Švarbić i Belas mlađejuniorski prvaci Hrvatske! (VIDEO)

Srebrni Dobruna i zlatni Belas / zlatna Švarbić i brončana Marek Foto: AK Agram Srebrni Dobruna i zlatni Belas / zlatna Švarbić i brončana Marek

Mlađejuniorskim dvoranskim prvenstvom Hrvatske zaključili smo serijal pojedinačnih natjecanja.

Jedni od onih koji su se definitivno istaknuli i dodatno isprofilirali kroz ovu dvoranu su Lana Švarbić i Antonio Belas koji su ujedno bili i pobjednici hodačkih utrka na 3000m koje se održavaju u U18 uzrastu.

Tako je Lana nakon medalja u starijim uzrastima dočekala i svoje prvo zlato koje je zaslužila suverenom pobjedom u vremenu 15:07,87. Svoj ritam je držala otpočetka, drugi nisu i pobjeda je tu.

Do medalje je stigla i Mia Marek novim osobnim rekordom od 16:53,78, a njezina je brončanog sjaja. Blizu nje je na kraju bila Zana Redžebašić koja je pred kraj utrke dodatno ubrzala pa također stigla do novog osobnog rekorda 4. mjestom.

Isto vrijedi za petoplasiranu Niku Gušić (17:48,45) te sedmoplasiranu Niku Hajnić (19:45,80) kada je dvorana u pitanju.

Kod mlađih juniora Antonio nije bio u 'jurnjavi' kao na seniorskom prvenstvu Hrvatske već držao svoj tempo da bi pobjednički prošao ciljem u vremenu 15:41,01, a pratio ga je i Edmond Dobruna koji je poboljašao osobni rekord za više od 2 minute!

Njegovo vrijeme bilo je točno 15:45,00.

Osim hodačkog djela, imali smo jednog predstavnika na 3000m u liku Karla Viljca koji je ponudio nešto malo bržu utrku nego prošli tjedan s 10:14,13 čime je zaslužio 6. mjesto.

Duplo kraća dionica ponudila je Vida Berkovića s 5:09,29 za 9. mjesto. Kod cura je najbrža od naših bila Magdalena Ivić s 5:23,98, a do nje je bila i Jona Tomić u vremenu 5:25,62. Zauzele su 6. i 7. mjesto.

U sklopu uvodnog programa imali smo i utrke na 60m izvan konkurencije što smo iskoristili za nastup naših najmlađih članova i članica.

Tako su nam trčali Marko Fligić, Tin Pavlović, Matej Tumpa, Noa Leško, Marin Krišto, Petar Periša, Ante Španović, Bruno Strupar, Tin Babić, Petar Ćosić i Petar Hajnić koji su se pozicionirali međusobno od 7. do 17. mjesta. Najbrži rezultat od njih imao je Fligić s 8.56.

Isto je bilo i u ženskoj konkurenciji, Magdalena Obajdin, Laura Matko, Ema Leko, Carmen Heinrich, Iva Vranić, Reska Milinković, Lara Rabić, Vanja Frančić, Marina Vlahović i Marta Čanić bile su pozicionirane od 5. do 15. mjesta. Obajdin je trčala 8.46 kao najbrži rezultat naših u ovim utrkama.

Čestitke svima na ostvarenim postignućima!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 15.2.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook