Domaća natjecanja

PH u cestovnom hodanju: Erentu 7. uzastopni naslov, Nujić zlatna i rekordna, pobjede Belasu i Švarbić (VIDEO)

Bruno, Linda, Antonio i Lana Foto: AK Agram Bruno, Linda, Antonio i Lana

Nakon prošlogodišnje pauze, u Hrvatskoj je konačno održano i Prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju gdje smo ponovno bili najuspješniji klub s osvojenih 9 medalja od čega prednjače 4 zlatne uz 3 srebra i 2 bronce.

Prvo su krenuli stariji i iskusniji na duže staze, na 20 odnosno 10km. Kako je već ranije Ivana Renić ove godine postala prvakinjom Hrvatske u ovoj disciplini, ista se na kraju trebala održati samo radi ekipnog djela, ali radi izostanka potrebnog broja natjecateljica, nije se održala.

No zato jest ona muška gdje je Bruno Erent nastavio svoj sjajan niz osvojivši 7. uzastopni naslov najboljeg hodača Hrvatske na cesti, a potvrda je to i onog općenitog kada je on u pitanju na domaćem terenu.

Brunu inače već idući dan očekuje debi na novoj disciplini 35km koja će zamijeniti postojećih 50km tako da je današnjih 20 bio svojevrsni nadražaj za ovu utrku izvan Hrvatske.

Tako da je išao mirno i sigurno do točno 1 sata i 46 minuta čime je ponovno zasluženo zasjao na postolju!

Belas i Švarbić novi (stari) prvaci

Duplo kraće hodali su stariji juniori gdje je Antonio Belas hodao svoju najbržu cestovnu utrku kada je 10km u pitanju i tako zasluženo s 1:01:27 stigao do titule najboljeg juniorskog hodača! Da ne bude usamljen na postolju pobrinuo se Edmond Dobruna i s 1:04:52 zaslužio srebro.

Mlađe juniorke su hodale 5 kilometara i tu smo vidjeli još jedan osobni rekord, Lana Švarbić 'spustila' se ispod 26 minuta i s 25:50 suvereno pobijedila!

Vesele nas hodački debiji Mare Goluže i Josipe Ezgete u vremenima 35:33 i 36:53. Mara je nagrađena broncom, a i Josipa će pamtiti vrlo dobro 4. mjesto.

U kategoriji kadeta još jednom je oduševio mlađi kadet Patrik Pivarski s 16:59 za 2. mjesto i srebrno odličje u starijoj konkurenciji, a odmah do njega isto jako dobro je hodao Niko Zlopaša Mužić kao brončani.

Novopečeni reprezentativac Jakov Barun još jednom je išao rekordno i s 18:15 zauzeo 4. poziciju.

Zlatna Nujić točno koliko je trebalo za novi HR

Što tek reći za Lindu Nujić koja je odhodala novi hrvatski kadetski rekord, i to brže za jednu sekundu!

Ciljem je prošla s 15:12 što je naravno bilo više nego dostatno za novi naslov i pobjedu, a i status nove rekorderke u ovoj disciplini. Prijašnji rekord stajao je od strane Aleksandre Stefany Bižić koja je prije 8 godina hodala 15:13.

Novi osobni rekord išla je Zana Redžebašić kao srebrna u ovoj utrci, a vrijeme nakon završetka utrke je 16:26. Sve bolja i bolja je Gabrijela Lešić, četvrtoplasirana ovdje sa 17:48.

Vesele novi rezultatski iskoraci i napreci naših hodačica i hodača popraćeni nizom medalja, čestitamo!

  • Natjecanje: Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 2.10.2021.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook