Domaća natjecanja

Pet dvoranskih kadetskih medalja za Kardum, Leko, Mačković (2x) i Markušić

Medaljašice kadetkinje: Ana, Lucija, Eva i Glorija Foto: AK Agram Medaljašice kadetkinje: Ana, Lucija, Eva i Glorija

U Rijeci se četvrti vikend održalo jedno domaće natjecanje tj. pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za kadete i kadetkinje (U16) na kojem su i ovaj vikend naši članovi i članice osvojili medalje u nekim od disciplina.

Srebrna Leko na kugli

Prvu medalju osvojili smo u bacanju kugle, a zaslužna za to je Lucija Leko koja je stigla do osobnog dvoranskog rekorda s hicem od 11.58 koji je ipak napravio razliku između naše drugoplasirane i trećeplasirane konkurentice. Doduše, razlika je bila prisutna i između 1. i 2. mjesta.

No s obzirom na sve okolnosti radi se o zadovoljavajućem rezultatu, a uz nju su još bacale devetoplasirana Lea Vekić (9.30) kao i Lucija Pendić na 19. mjestu rezultatom 7.87 u svom prvom nastupu. Kod kadeta smo tu imali Franu Krištu koji je s 8.78 zauzeo 10. mjesto. 

Skok u vis kroz ovu dvoransku sezonu isprofilirao nam se kao jedna od plodonosnih disciplina gdje redovito ostvarujemo dobre rezultate, a posebice plasmane.

Nastavak medalja na visu - Kardum/Markušić 2./3.

Ovaj puta smo dobili srebrnu i brončanu Anu Kardum i Gloriu Markušić koje su do medalje stigle sa svojim osobnim rekordima. Ana je skočila 1.57m, a Gloria 1.51m što je vrijedilo postignutih plasmana. Ujedno je za potonju to i prva medalja na pojedinačnim prvenstvima - odlično je djelovala od samog početka natjecanja i uspjela je tu mirnoću zadržati i na višim visinama u trenucima kada 'lomilo' za medalju što je svakako za pohvalu. Osim njih, Paula Herceg je za 6. mjesto preskočila 1.45m.

Filip Markus bio je naš najbolji kadet kao petoplasirani sa skokom od 1.58 dok je Tin Jelić nedaleko pozicioniran na 7. mjestu čijih 1.55m je izjednačenje osobnog dvoranskog rekorda. 

Tin Jelić i Filip Markus

Poslije je Filip trčao prepone te bio sveukupno 12. (10.10), a priključio se i Bruno Di Giusto na 14. mjestu (10.28) koji je doduše paralelno skakao u dalj. Tamo je skočio 4.81 (16. mjesto), a za plasman bio je bolji Juraj Janis Novoselec (4.85). 

Očekivano je tu Marko Orešković bio najbolji naš predstavnik, skočio je dobrih 5.65 i jedno vrijeme bio u kombinaciji za medalju. Ovaj puta su bili bolji stariji dečki, al za našeg novopečenog starog kadeta ima više nego dovoljno vremena. Spomenuti rezultat vrijedio je 5. mjesta.

Dvostruka bronca za Mačković

Zato smo kod kadetkinja stigli do medalje, Eva Mačković je skočila 5.09 za osvajanje brončanog odličja, najbolji skok napravila je odmah na startu natjecanja, u prvoj seriji!

Blizu 5 metara bila je Anja Tvrtković skočivši 4.92 za 6. mjesto. Ana Kardum je također bila među najboljih 8 daljašica, ali je ipak prioritet dala visu što je bio dobar potez. Njenih 4.76 vrijedilo je 8. mjesta. Paula Herceg je skokom od 4.47 bila 17. a 3.96 Korine Sajko vrijedilo je 36. pozicije. 

Eva je isti uspjeh postigla i na 60m gdje je zaslužila plasman u finale vremenom 8.04, a tamo je bila neznatno sporija s 8.09 čime je zaslužila brončanu medalju. Šteta za poteškoće prilikom starta u finalu, ali događa se svakome, tako i njoj. Osim nje, nastupale su Monika Čleković (8.83 - 38. mjesto), Carmen Heinrich (8.95 - 48. mjesto) i Korina Sajko (9.17 - 56. mjesto).

Ugodno je kod suprotnih spolova iznenadio Tomislav Žlibar čijih je 7.65 na dvoranskom debiju vrijedilo prolaska u finale gdje je malo neiskustvo presudilo pa je istrčao 7.71. No sve skupa ostavio je vrlo dobar dojam. Za to vrijeme paralelno je skakao u dalj (4.68). Blizu je finala bio Marko Orešković, njegovih 7.75 bilo je samo za stotinku sporije od vremena za najboljih 8. 

Tomislav Žlibar i Bruno Di Giusto

Uz njih su trčali Dino Filipović (8.33 - 31. mjesto), Juraj Janis Novoselec (8.35 - 33. mjesto) te Leon Ladiš (8.61 - 37. mjesto). 

Anja Tvrtković postigla je lijepo ostvarenje prolaskom u finale 60m prepone rezultatom 9.86 da bi tamo bila još brža s 9.71 za sveukupno 7. mjesto. Lijep napredak, vjerujemo da će na dužim distancama to biti još samo bolje. Osim nje, trčale su Monika Čleković (10.48 - 16. mjesto) i Iva Vranić (11.49 - 20. mjesto).

Čestitamo našim mladim nadama i želimo im još više uspjeha u nastavku sezone!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 10.2.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook