Domaća natjecanja

Pavelić pobjednik cestovne utrke "162 stube"

162 stube, utrka Foto. Safet Čučuk 162 stube, utrka

Po kišovitom vremenu održala se tradicionalna Cestovna utrka "162 stube", utrka je to Medicinskog fakulteta u organizaciji Sportske udruge studenata medicine, SportMEF-a i Studentskog zbora.

Od naših članova prvi se istaknuo Antun Pavelić s pobjedom na 'domaćem terenu' (student je Medicinskog fakulteta) i istrčanim vremenom 13:55,47. Ujedno je to jedino istrčano vrijeme ispod 14 minuta danas!

Svoje mjesto na postolju u apsolutnoj kategoriji pronašla je i Marija Hartl kao drugoplasirana s istrčanih 17:35,14, a iz obitelji Hartl trčali su i mlađi brat Krešimir (35. mjesto - 20:49,22) i otac Darko (41. mjesto - 21:44,54).

Na 4. mjesto (ponovno apsolutna kategorija) pozicionirala se Petra Štefanović istrčavši 21:35,74 dok je s 23:21,99 u cilj ušao tata Vladimir i zauzeo 52. mjesto.

Naša hodačica Hana Hajsok danas je također trčala, i s 22:08,84 u konkurenciji 'medicinarki' zauzela 4. mjesto.

Isprika ako smo zaboravili spomenuti nekog od naših članova (javite nam se ako je tako), u službenim rezultatima nema imena klubova već samo kategorija tako da je propust moguć.

Općenito o utrci...

Prenosimo tekst s trcanja.hr : "Staza je duga 4500 metara, a proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice te Schlosserovih stuba. Na taj način utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu Narodnog Zdravlja "Andrija Štampar". Utrka je posebna jer su u stazu uključene stube, njih 162 po kojima je i dobila ime. Staza nije duga pa ukoliko trkač nije najbolje kondicijski pripremljen može je i prohodati, a ipak će nešto učiniti za svoje zdravlje, a zbog svoje neravne konfiguracije dobar je trening za iskusnije trkače.

Pravo sudjelovanja na utrci imaju svi koji žele nešto učiniti za svoje zdravlje, a sudionici se natječu u dvije kategorije, apsolutnoj i kategoriji medicinara. Simbol utrke je srce, koje osim što simbolizira prevenciju kardiovaskularnih bolesti, simbolizira i Valentinovo oko kojeg se utrka održava. Sjetite se na dan zaljubljenih da morate dio ljubavi pokloniti i svom zdravlju, a trčanje je najjeftinija sportska aktivnost i ona kojom se je najlakše baviti. Zbog toga su "162 stube" posebne."

Inače je redovit gost, ali i natjecatelj ovdje gradonačelnik Milan Bandić koji je kao i prošle godine ponovno uspješno istrčao utrku.

Čestitamo našima na ostvarenom!

  • Natjecanje: Cestovna utrka "162 stube"
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 22.2.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook