Domaća natjecanja

Novih 5 seniorskih zlata uz ispunjenu normu Senjarića za Europsko prvenstvo!

Yann Senjarić i Milan Kotur Foto: AK Agram Yann Senjarić i Milan Kotur

Drugi dan Prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke donio nam je niz novih zlatnih i srebrnih medalja uz odlične rezultate među kojima se ističe Yann Senjarić s ispunjenom normom na za Europsko prvenstvo u Zurichu!

I Kotur u igri za Europsko prvenstvo

Bila je to zaista sjajna i uzbudljiva utrka na 400m prepone kakvu već jako dugo nismo vidjeli u Hrvatskoj, a glavni akteri su bili Yann Senjarić i Milan Kotur. Yann je prvi puta u životu bio brži od 51 sekunde i tako u cilj ušao kao prvi s osobnim rekordom 50.89! 

Osim ispunjene norme za Zurich velika je stvar kad uspijete pobijediti jednog velikana hrvatske preponaške scene u ovoj disciplini kao što je Milan Kotur. Prvi puta se dogodilo da je Milan ušao kao drugoplasirani na nekom hrvatskom natjecanju, ali trenutak je to koji se kad-tad morao dogoditi, a sigurni smo da Milan nema ništa protiv da je njegovu gotovo nestvarnu dominaciju prekinuo upravo njegov klupski kolega.

On je u cilj ušao s 51.52 što je isto tako odličan rezultat koji ulijeva povjerenje i nadu da bi uskoro mogao biti još brži od željenih 51.10 (norma za Europsko prvenstvo). Vrijedi spomenuti da mu je ova bila tek druga utrka u ovoj sezoni i da ovako brz nije bio već zadnje četiri godine. Na Milanu je sad da dodatno 'zapne' i pokuša istrčati neke od svojih najboljih ostvarenja.

Na postolju je još samo uz zlatnog Yanna i srebrnog Milana falio i Hrvoje Čukman koji ipak nije uspio doći do bronce iako je bio blizu. U cilj je ušao s 54,54 te zauzeo 5. mjesto.

Vrijeme na razini ovosezonskih najboljih rezultata, Hrvoje je napravio lijep iskorak u ovoj disciplini pogotovo kad se uzme u obzir da se radi o debitantskoj sezoni, ali za još bolje rezultate treba ostati vrijedan i nastaviti trenirati još bolje i kvalitetnije.

Gamilec najbolje sačuvala za kraj, Grdenić rutinski

Ništa manje uzbuđenja nije ponudila ženska kugla u kojoj smo na kraju dobili seniorsku prvakinju Hrvatske u liku naše Petre Gamilec! Učinila je to sa stilom, onako kako to rade pravi pobjednici.

Do pete serije nije bila ni na postolju, zatim je kuglu bacila na 12.57, a u zadnjoj seriji taj hitac produžila za još 20 centimetara i tako s 12.77 stigla do svog prvog seniorskog zlata! Ostatak konkurencije nije imao odgovora za tu daljinu.

Ženska štafeta na 4x400m ostala je na korak do medalje, Marija Hartl, Matea Matošević, Katarina Ivšac i Dora Filipović istrčale su 4:00,40 i tako zauzele 4. mjesto.

Na 200m nastupao je Marko Blažević koji je uz vjetar u prsa (-0.8) istrčao 23.94 i sveukupno bio 13. 

Goran Grdenić je na 5000m obranio svoj prošlogodišnji naslov pobjednika na vrlo uvjerljiv način. U cilj je ušao s 15:10,74, još brže nego prošle godine na istom natjecanju i tako nakon jučerašnjeg srebra broju osvojenih medalja pridružio novu zlatnu medalju! Tako je postao i našim najuspješnijim atletičarom na ovom natjecanju, a i inače se radi o našem najuspješnijem atletičaru kada bi se gledale pojedinačno osvojene medalje na prvenstvima Hrvatske.

Nije danas bilo potrebe za bržim rezultatom, a za to bi i trebala biti ipak brža konkurencija za što će, vjerujemo, biti prilika.

Priliku za osvajanje srebra nije propustio Antun Pavelić koji je u prvom dijelu utrke krenuo za Goranom da bi ga kasnije sustigao jedan konkurent, ali ispostavilo se da je Ante imao više nego dovoljno rezerve i u zadnjem krugu to demonstrirao te tako u cilj ušao s 15:28,57.

Zlatna Petters, sjajna štafeta 4x400m za kraj

Do pobjede i svog prvog seniorskog naslova na 800m došla je Anamarija Petters koja je u trenucima kada se 'lomila' utrka dobro reagirala i u završnici, posljednjih 50-60 metara, dobrim finišem stigla do pobjedničkog rezultata 2:12,94!

Tako je juniorska prvakinja Hrvatske postala i seniorskom prvakinjom Hrvatske u ovoj disciplini.

Na 3000m zapreke do naslova viceprvaka Hrvatske stigao je Juraj Kralj s utrkom na razini svojih najboljih vremena, semafor u cilju pokazao je 10:22,36. Završnica utrke ponovno se pokazala kao jedan od Jurajevih aduta kojima se dobro služi.

Šteta što je bez medalje ostao četvrtoplasirani Filip Svalina s osobnim rekordom (10:24,37), ali ako se uzme u obzir da je ovo njegova prva sezona barem što se ove discipline tiče, jasno je kako tu još ima puno prostora i rezerve. Ovdje je nastupao i Vedran Muhar s vremenom 11:16,30 (5. mjesto). 

Demir Kolarević je u petoj seriji bacio disk na razini osobnog rekorda, suci su izmjerili 50.30, devet centimetara slabije od najboljeg hica s ovom težinskom spravom od 2kg. Time je sveukupno bio 7.

Kraj natjecanja smo zaključili pobjednički, naša štafeta 4x400m ponudila je novu odličnu utrku. Hrvoje Čukman, Mateo Kovačić, Milan Kotur i Yann Senjarić popravili su rezultat sezone za 1 stotinku i završili kao uvjerljivo zlatni u vremenu 3:13,90! 

Na kraju su se i vremenski uvjeti znatno pogoršali, u nekim drugačijim okolnostima uvjereni smo kako bi i rezultat bio još bolji i brži, ali isto tako možemo napisati da vjerujemo kako će biti još prilika za to. Ujedno je ovo i prva klupska zlatna medalja u muškoj štafeti, nema sumnje kako ćemo ovu pamtiti.

Čestitamo svima na ostvarenom tijekom prvog i(li) drugog dana!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 13.7.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook