Domaća natjecanja

Matošević sigurna na putu do naslova seniorske prvakinje Hrvatske na 5000m

Matea Matošević rutinski do pobjede Foto: AK Agram Matea Matošević rutinski do pobjede

Prvi dan prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke što se našeg kluba tiče obilježila je Matea Matošević s uvjerljivom i sigurnom pobjedom na 5000m, a uz to je još osvojeno 10 medalja - od toga 2 srebrnog, a 8 brončanog sjaja.

Nakon što je nedavno u Rigi istrčala osobni rekord od 16:19,80, Matea danas nije trebala u jurnjavu za sličnim rezultatom tako da smo gledali jednu njezinu laganu utrku u kojoj je na kraju slavila istrčavši 19:37,39.

Tako je naša najuspješnija atletičarka po pojedinačno osvojenim medaljama na prvenstvima Hrvatske danas u svoju mnogobrojnu i veliku kolekciju dodala još jedno zlatno odličje!

Sutra ju nakon 5000m očekuje nešto kraća dionica od 3000m, vidjet ćemo može li Matea vikend završiti s osvojena dva zlatna odličja.

Neuništiva Ćulibrk do nove medalje u bogatoj karijeri, Juriša na razini osobnog

Ljiljana Ćulibrk u svojoj karijeri zasigurno od svih naših atletičara i atletičarki ima najveći broj osvojenih medalja, a danas je stigla do srebra na 3000m zapreke. Uspjela je u tome istrčavši spomenutu dionicu za 11:14,95 te je tako u cilj ušla kao drugoplasirana.

Nakon nje joj se na postolju pridružila danas brončana Nikolina Hrelec, a istrčala je 12:11,66. Do bronce je na troskoku stigla i Marija Gredelj, najbolje je skočila u trećoj seriji uz regularan vjetar (+2.0). Suci su izmjerili 12.26 što je na kraju bilo više nego dostatno za osvajanje novog odličja.

Na skoku s motkom Lara Juriša je ponovno izjednačila osobni rekord uspješno preskočivši 350cm! Visina od 360cm zasada još ostaje 'netaknuta', ali s obzirom na njezin napredak kroz ovu sezonu, ne sumnjamo kako će Lara još više skakati u nekim budućim nastupima.

Osim izjednačenja osobnog rekorda, pripala joj je medalja brončanog sjaja, tako je kompletirala sve što je mogla s pojedinačnih prvenstva Hrvatske (juniorsko zlato, mlađejuniorsko srebro i seniorska bronca) s tim da ne treba zaboraviti kako je tu i prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke.

Niz bronci nastavljen je i na štafeti 4x100m, komplet medalja podijeljen je Ani Mariji Kisegi, Mariji Hartl, Katarini Ivšac i Anamariji Petters. Zajedno su istrčale 50.48, znatno brže od četvrtoplasirane štafete. Vidjet ćemo do koje medalje može stići naša sutrašnja štafeta na 4x400m.

Sjajni Kovačić i Senjarić na 400m, osobni rekord Kolarevića na kugli

Zvonimir Topić bio je naš finalist utrke na 100m. Prvo je u kvalifikacijama uz jak vjetar (-1.7) istrčao 11.50, a zatim u finalu još bržih 11.42 i tako sveukupno stigao do 6. mjesta. U samoj pripremi za ovo natjecanje, a i na današnjem natjecanju Zvone nije bio 100% spreman zbog problema sa zglobom, ali prevladao je sve to, pogotovo na kraju u štafeti gdje smo ga vidjeli u najboljem ovosezonskom izdanju.

Osim njega, u kvalifikacijama je trčao i Marko Blažević, njegovih 11.89 vrijedilo je 14. mjesta.

Na 400m gledali smo Matea Kovačića u novom vrlo dobrom izdanju, u cilj je ušao kao 3. najbrži trkač, a pritom je ostvario svoj osobni rekord istrčavši 47.57. Prijašnji je popravio za stotinku. Lijepo je za vidjeti da uoči Svjetskog juniorskog prvenstva Mateo ponovno trči brže od zadane norme, nadamo se da će još inspiriraniji biti u Eugeneu (Oregon).

Yann Eloi Senjarić je stigao iza Matea u cilj spustivši se prvi puta u karijeri ispod 48 sekundi! Semafor je pokazao da je bio brz točno 47.83, a takav rezultat zaista je sjajna najava za sutrašnjih 400m prepone. Samo da vrijeme ne bude loše naspram današnjeg...

Jednu od rijetkih (danas) srebrnih medalja od naših atletičara osvojio je Goran Grdenić u utrci na 3000m! U cilj je ušao s vremenom 8:39,34 i tako osvojio spomenuti plasman. Sutra ga očekuje duža utrka na 5000m, disciplina je to u kojoj je ove sezone najbolje nastupao pa se nadamo tom nastavku niza i sutra.

Sedmoplasirani u ovoj utrci bio je Antun Pavelić, njegovo vrijeme je točno 8:56,00. Slično kao i Goran, sutra bi Antun trebao nastupit na 5000m.

Skok u vis ponudio nam je 3. mjesto juniorskog prvaka Hrvatske Paola Lazarića s preskočenih 195cm koji je nakon seniorske dvoranske (zlatne) medalje osvojio i medalju na otvorenom. Isti rezultat ostvario je Dominik Grdanjski, ali s više pokušaja tako da je njemu pripao slabiji plasman, 7. mjesto.

Demir Kolarević je na bacanju kugle (7kg) poboljšao svoj osobni rekord za 9cm i tako završio natjecanje s najboljim hicem od 16.40, a bacio ga je u posljednjoj, 6. seriji. Ostao je na korak do medalje kao četvrtoplasirani, ali veseli da je i Demir uoči Svjetskog juniorskog prvenstva i Eugenea očito u dobroj formi.

Nakon što je na juniorskom prvenstvu Hrvatske propustio osvojiti medalju, u konkurenciji starijih kolega Fran Hojsak je bio uspješniji te je stigao do brončane medalje bacivši na razini najboljih svojih rezultata (54.15 danas).

Za kraj smo seriju brončanih medalja zaključili na 4x100m. Za Agram su trčali David Lavrenčak, Mateo Kovačić, Hrvoje Čukman i Zvonimir Topić te do 3. mjesta stigli s istrčanih 42.48 što je samo stotinku sporiji rezultat naspram onog otprije dva tjedna na juniorskom prvenstvu Hrvatske na istom mjestu.

Čestitamo svima na ostvarenom tijekom prvog dana!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 12.7.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook