Domaća natjecanja

NOVI HRVATSKI REKORDI Janček opet poboljšala seniorski i juniorski, Švarbić mlađejuniorski! (VIDEO)

Još više rekorda u hodanju Foto: AK Agram Još više rekorda u hodanju

Nastavlja se sjajna serija naših hodačica na dvoranskim prvenstvima Hrvatske.

Ovaj puta je to bilo u juniorskoj (U20) konkurenciji, a glavnu riječ ponovno je vodila Bruna Janček u solo utrci na 3000m gdje je nakon samo tjedan dana dodatno poboljšala rezultat.

Tako će 14:38,69 zamijeniti još 10 sekundi brži rezultat - 14:28,01! U ovih tjedan dana impresivan je napredak koji je Bruna ostvarila i pomaknula granice hrvatskog dvoranskog hodanja. Podsjetimo, u sezonu je ušla s prošlogodišnjim rezultatom od 14:59,33.

Zanimljivo kako je to bio mlađejuniorski (U18) rekord Hrvatske, ali više nije jer ga je poboljšala Lana Švarbić koja je u ovoj utrci bila trećeplasirana, ali to je zapravo manje važno naspram sjajnog rezultata koji je ostvarila, a to je 14:55,42 i samim time to je sad novi dvoranski rekord spomenutog uzrasta!

Između njih srebro je pripalo Eli Pevec koja je ponovno pružila jednu utrku ispod 15 minuta i s 14:53,60 sigurno prolazi ciljem kao drugoplasirana za nastavak dobre forme. 

 

Inače, bilo je tu ponešto i 'natezanja' po pitanju sudačkih odluka kada je Švarbić u pitanju, ali srećom, razum je prevladao te imamo novi rekord koji ova mlađa juniorka u svojoj prvoj godini staža zaslužuje. Posebice jer se na kraju ispostavilo da je odluka zapravo trebala ići upravo u smjeru atletičarke iz čijeg je tabora žalba išla. Što po pitanju opstrukcije i odmah na početku gaženja linije po stazi... Zato pažljivo treba gledati cijelo vrijeme i sve natjecatelje, a ne djelomično i ciljano.

Bitna razlika.

Hartl i Belas ponovili prošli tjedan

Kod juniora je bilo manje dramatičnih i kontroverznih trenutaka, Krešimir Hartl je još jednom pokazao traženu kvalitetu na ovoj razini i lagano pobijedio s 15:10,96 dok je Antonio Belas i ovdje bio drugoplasirani s još bržim rezultatom, 15:46,55.

Poboljšao se i Edmond Dobruna kao 4. s 17:47,64, a Klaudio Strahonija ovaj puta uspješno završava utrku u vremenu 20:15,26.

Što se tiče ovih dužih disciplina natjecanju, a da se ne tiču hodanja također smo imali više medalja. 

Kod juniora na 1500 metara nismo imali predstavnika, ali smo zato kod juniorki imali više predstavnica među kojima se sjajno snašla Hana Malović koja dolazi do svoje prve pojedinačne medalje, i to u dvorani.

I to u zanimljivoj situaciji gdje je ostvarila pobjedu u prvoj skupini istrčavši 5:17,40 dok u 2. skupini (izuzevši prve dvije brže djevojke Andrijašević i Vrhovac) sve ostale su trčale nešto sporiji rezultat.

Haninih 5:17,40 tako je vrijedilo bronce, a odmah iza nje bila je i Mara Goluža vremenom 5:18,64 dok 8. mjesto pripada Luciji Kozini s 5:30,06.

Na 3000m smo imali srebrnu Lorenu Bartaković koja je istrčala 10:40,75 u utrci gdje se vrlo dobro držala do samog kraja kada je ipak ponestalo brzine, ali bit će još utrka i prilika za još bržim vremenima. Vivi Kovač pripala je 4. pozicija s 12:06,41 dok Ema Baftiri ovdje ima oznaku diskvalifikacije.

Čestitamo svima na ostvarenom u dvorani na Velesajmu!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 26.1.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook