Domaća natjecanja

Nikad više dvoranskih seniorskih zlata: Šimić, Mrčić, Juriša, Vukančić i Bratulić zasluženi prvaci! (VIDEO)

Niz osvajača medalja Foto: AK Agram Niz osvajača medalja

Uz hodače, štafetu, Lončarek, Ružića imali smo cijeli niz sjajnih atletičara i atletičarki koji su novi ili stari (kako tko) dvoranski prvaci Hrvatske u seniorskoj konkurenciji. Omjer osvojenih medalja nikada nije bio uspješniji u povijesti našeg kluba kada je ovo natjecanje u pitanju - čak 11 prvaka, 4 doprvaka i 4 bronce.

Ponovno zlatna Ana i zlatni Filip po prvi puta u dvorani

Tako primjerice na skoku u vis imamo prvaka i prvakinju, oba upravo iz našeg kluba!

Ana Šimić uspješno je ponovila prošlu godinu i suvereno stigla do obrane svog naslova najbolje visašice u Hrvatskoj! I sam rezultat nagovještaj je bolje forme, nakon 1.75m u Novom Mestu i 1.80 u Cottbusu, Ana je ovdje skočila 1.85m i tako se polako, ali sigurno približava onim visinama gdje smo je navikli gledati.

Podsjetimo kako je prošla sezona bila duga i same pripreme za novu sezonu krenule su kasnije nego inače i stoga ne čudi da se jedna od najboljih hrvatskih atletičarki polako uhodava u novu sezonu. Srećom, dvorana ovako i onako nije bila prioritet, a do otvorenog ima vremena.

Kod muškaraca Filip Mrčić stigao je do svog prvog dvoranskog seniorskog naslova i tako postigao još jedan uspjeh u svojoj karijeri kojim se može ponositi, a i općenito je sam nastup bio na visini zadatka.

Počeo je na 1.90m i uspješno preskakao 1.94, 1.97, 2.00, 2.03, 2.06 i 2.10 dok je tek na 2.12 zapeo. I za njega se može reći kako postepeno podiže svoju formu. Na mlađeseniorskom je skočio 2.04, na troboju reprezentacija 2.07 i sada je to već rezultat od 2.10 vrijedan zlata.

Uz njega je skakao još Jurica Hercigonja, 1.85m je danas bila njegova visina.

Juriša najbolja kad je najviše trebalo

Odlično smo već na početku natjecanja krenuli na ženskoj motki gdje smo imali dvije medaljašice - zlatnu Laru Jurišu i brončanu Martinu Fileš.

Bilo je to dobro i zanimljivo nadmetanje, tako je primjerice Martina krenula s početnom visinom od 3.20 gdje je 'visila' do zadnjeg pokušaja kada preskače navedeno.

Tada kao da joj se 'otvorilo' i zaredala je više dobrih skokova i tako zaključila natjecanje na 3.70 (uspješno iz drugog pokušaja) čime je zaslužila svoju medalju.

Lara je krenula manje dramatičnije i prvi problem je bio na 3.60m, ali brzo je to iz druge preskočila. Zatim 3.70m preskače iz prvog pokušaja čime zapravo prelazi u vodstvo naspram Martine i na koncu drugoplasirane članice Slavonije-Žito Osijek, Užnik. Potonja je na 3.80 uspješno preskočila iz trećeg pokušaja, a Lara imala svoj pokušaj nakon nje.

Kao da ju je navedeno dodatno motiviralo te i ona uspješno preskače tu visinu čime je zasluženo osvojila svoje novo seniorsko zlato!

Vukančić obranila 1500m, Bratulić osvojio 3000m

Katarina Vukančić taktički je bila na visokom nivou kada je u pitanju utrka na 1500 metara gdje se ponovno odlučivalo u zadnjem krugu gdje smo vidjeli sjajan finiš i sličnu utrku onoj na mlađeseniorskom DPH kada je također prva prošla ciljem.

Vrijeme je sada bilo 4:39,93 te i u ovoj godini Katarina pobjeđuje na dvoranskih seniorskih 1500 metara!

Nakon nje ciljem prolazi i Mara Goluža, 5:22,80 vrijedilo je 6. mjesta. 

Nije to sve bilo od Katarine, nakon kratke pauze uslijedila je utrka i na 3000 metara gdje je osvojila 2. mjesto i novu medalju, ovaj puta srebrnog sjaja, a za to je trebalo trčati 10:07,27.

Uz nju je dodatno živnula i Lorena Bartaković koja ju je dosta vremena i pratila te tako s 10:17,17 poboljšala svoj dvoranski rekord i osvojila prvu seniorsku medalju. Za početak, bronca.

Zato je kod muškaraca Petar Bratulić dočekao svoj trenutak i sjajno odradio 3000m za sebe i nas, prvi prolazi ciljem u vremenu 8:33,59 i tako osvaja svoje prvo dvoransko seniorsko zlato!

Petra oduvijek krasi mirnoća i strpljivost, znali smo da će se i ovaj uspjeh kad-tad dogoditi, a očito je znao i on. Nije daleko po plasmanu od medalje bio ni Domagoj Jakopović, njegovih 9:03,74 ovdje mu je donijelo sveukupno 4. mjesto, a inače su se trčale čak četiri skupine.

Na dvostruko kraćoj dionici je trčao Nikola Klarić koji nema previše dvoranskih utrka na 1500 metara, a u ovoj se nije loše snašao što sugerira novi osobni rekord s 4:07,44. Time mu je pripala 4. pozicija. Osim njega, Ivan Vukančić je s 4:32,81 sveukupno bio 10.

Anamarija Petters trčala je 800m za 2:16,68 i time sveukupno zauzela 5. mjesto. 

Ne zaboravljamo na preostale tehničke discipline: kuglu kod muškaraca (7.26kg) i žena (4kg) gdje je Gloria Markušić hicem od 10.30 zaslužila još jedno 4. mjesto, a Luka Mateljić seniorsku je kuglu prebacio preko 12 metara, točnije 12.06 za 5. mjesto.

Skok u dalj nam je donio novi skok Bernarde Maslać preko 5 metara, točnije 5.01 za 8. mjesto. Ranije se održao ženski troskok gdje je Karla Kovačić s 10.88 bila sedmoplasirana.

Čestitke svima na ostvarenom tijekom cijelog natjecanja!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 1.2.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook